Μέσω... Ουκρανίας προκρίθηκε στα ημιτελικά του Euro Νέων η Εθνική Ελλάδος, καθώς χθες στο ΔΑΚ Κατερίνης γνώρισε την ήττα με 2-0 από τη νικήτρια του 1ου ομίλου, Γαλλία, όμως στο άλλο ματς Αυστρία και Ουκρανία αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2, σκορ που ευνόησε τους Έλληνες. 

Πλέον το συγκρότημα του Γιάννη Γκούμα περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της στον ημιτελικό, που μπορεί να είναι οποιαδήποτε από τον β όμιλο, καθώς Ολλανδία, Ισπανία, Ρωσία και Γερμανία ισοβαθμούν στους 3 βαθμούς!

Πάντως, όσο δεν ανακοινώνεται το γήπεδο διεξαγωγής του ημιτελικού της Εθνικής, παρασκηνιακά γίνονται πιέσεις ώστε αυτό να είναι το AEL FC ARENA. Το γήπεδο της Λάρισας έχει εντυπωσιάσει τους διοργανωτές, αλλά και όλες τις ομάδες που αγωνίστηκαν σε αυτό, τόσο για τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του, αλλά πρωτίστως λόγω της προσέλευσης του κόσμου, ο οποίος γέμισε το γήπεδο στο Ελλάδα-Αυστρία. 

Επειδή, όμως, στα άλλα γήπεδα η προσέλευση του κόσμου δεν είναι τόσο μεγάλη - χθες στην Κατερίνη κόπηκαν μόλις 4.149 εισιτήρια - η Εθνική θέλει όσο το δυνατό μεγαλύτερη στήριξη από τον κόσμο στο γήπεδο της Λάρισας. 

Γαλλία - Ελλάδα 2-0

Ο αγώνας άρχισε με τις χειρότερες συνθήκες για την ελληνική ομάδα, καθώς μόλις στο 5ο λεπτό η Γαλλία άνοιξε το σκορ με την κεφαλιά του Ντιακαμπί. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα προσπάθησε να ξεπεράσει άμεσα το σοκ, αυξάνοντας την πίεση στην αντίπαλη εστία. Το ματς απέκτησε γρήγορο ρυθμό και οι καλές στιγμές διαδέχονταν η μια την άλλη και στις δύο πλευρές του γηπέδου, με τους «τρικολόρ», πάντως, να είναι περισσότερο επικίνδυνοι. Η Εθνική απείλησε με τις δύο κεφαλιές (άουτ) του Καραχάλιου από πλεονεκτική θέση στο 9΄ και 12΄, ενώ οι Γάλλοι έφτασαν κοντά στο γκολ με τους Ντιακαμπί στο 18΄ (προβολή άουτ), Κίλιτς στο επόμενο λεπτό (σουτ και απόκρουση Κότσαρη) και Ντεμπελέ στο 30΄ (πλασέ μόλις άουτ) και 34΄ (απόκρουση Κότσαρη στο δυνατό σουτ).

Το δεύτερο 45άλεπτο άρχισε με την Εθνική να έχει ακόμα πιο συμπαγείς τις γραμμές της και να μην αφήνει ανοιχτούς διαδρόμους για τους ταχύτατους Γάλλους επιθετικούς. Μάλιστα, η ελληνική ομάδα θα μπορούσε να ισοφαρίσει στο 62΄, όμως ο Καμαρά με όμορφη ενέργεια νίκησε τον Ορφανίδη που επιχείρησε γυριστό σουτ. Δυστυχώς, όμως, δύο λεπτά αργότερα, η Γαλλία κατάφερε να σκοράρει με το εύκολο πλασέ του Ντεμπελέ, ο οποίος αξιοποίησε την ασίστ του Μοπαΐ. Ωστόσο, τα καλά νέα έρχονταν από τη Βέροια, όπου οι Ουκρανοί την ίδια στιγμή έπαιρναν εκ νέου το προβάδισμα (2-1) επί των Αυστριακών. Η Εθνική, από την πλευρά της, συνέχισε την προσπάθειά της για να σκοράρει και θα μπορούσε να το καταφέρει αν ο Κυριακόπουλος ήταν πιο ψύχραιμος στην τελική ενέργεια στο 70΄. Ο Κότσαρης στο 82΄ πραγματοποίησε διπλή απόκρουση στα σουτ των Μοπαΐ και Ζιρασί και αυτή ήταν η τελευταία καλή στιγμή στο ματς, με τα λεπτά στη συνέχεια να κυλάνε δραματικά καθώς στο άλλο ματς η Αυστρία είχε ισοφαρίσει 2-2 την Ουκρανία και ήθελε ένα ακόμη γκολ για να πάρει εκείνη την πρόκριση αντί της ελληνικής ομάδας.

Ο διαιτητής της αναμέτρησης, Μάρκο Γκουΐντα (Ιταλία), παρατήρησε με κίτρινη κάρτα τους Τιράμ, Παβάρ, Τσελεπίδη.

ΓΑΛΛΙΑ: Καμαρά, Φουλζινί, Σενζεμπά, Ντιακαμπί, Παβάρ, Κεμέν (74΄ Ζιρασί), Κίλιτς, Μπλιν, Μοπαΐ, Ντεμπελέ, Τιράμ (65΄ Κομάν)

ΕΛΛΑΔΑ: Κότσαρης, Σάλιακας, Τσιμίκας (88΄ Μηλιώτης), Τσελεπίδης, Κυριακόπουλος, Ρούσσος, Καραχάλιος, Στάικος, Ορφανίδης, Κουλούρης (61΄ Βέργος), Κυνηγόπουλος (71΄ Μαυρίας)

Εισιτήρια: 4.149