Επιστροφή στις νίκες για την ΑΕΚ η οποία πέρασε πιο δύσκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό σκορ (0-3) από την έδρα του Φιλαθλητικού Λαρισαϊκού. Με τις δύο ομάδες να έχουν άμεση ανάγκη για βαθμούς για διαφορετικούς λόγους, τα δύο πρώτα σετ ήταν μία μάχη πόντο, πόντο, χωρίς κάποια να μπορεί να ξεφύγει στο σκορ, όμως στο φινάλε η ΑΕΚ με πρωταγωνίστρια την Λαμπρινίδου είχε τις λύσεις για να κατακτήσει με 24-26.

Μετά από αυτή την εξέλιξη η ψυχολογία έγειρε ξεκάθαρα υπέρ της Ένωσης, που προηγήθηκε με 2-10 στις αρχές του γ’ σετ κι έφτασε στη νίκη.

Οι δηλώσεις των προπονητών για τον αγώνα:

Λάμπρος Πράππας: «Δεν δείξαμε το κάτι παραπάνω για να έχουμε βαθμολογικό όφελος. Ήμασταν καλοί, αλλά όχι τόσο όσο έπρεπε. Στα κρίσιμα σημεία δεν δείξαμε τόση μαχητικότητα και πίστη για να επικρατήσουμε εμείς απέναντι σε μια πολύ έμπειρη ομάδα και στο τρίτο σετ κυριάρχησε η απογοήτευση».

Μανώλης Ρουμελιώτης: «Ήταν μια επαγγελματική νίκη η σημερινή. Στα δύο πρώτα σετ θα μπορούσαμε να είχαμε επικρατήσει πιο εύκολα, αλλά κάναμε και πάλι πολλά λάθη, τα οποία πρέπει να μειώσουμε, αλλά εν μέρει είναι και δικαιολογημένα αφού ήμασταν πιεσμένοι από τα τελευταία αποτελέσματα. Γι’ αυτό ήταν σημαντική η σημερινή νίκη προκειμένου να ανέβουμε ψυχολογικά εν όψει του αγώνα με τον Ολυμπιακό».