Η ΑΕΛ πήρε το λαρισινό ντέρμπι κερδίζοντας τον ΓΣΛ μέσα στην έδρα του με 82-77, σε μια όμορφη μπασκετική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι περίπου 1.500 Λαρισαίοι μπασκετόφιλοι οι οποίοι βρέθηκαν στο κλειστό της Νεάπολης.

Οι «βυσσινί» αποσπάστηκαν, πλέον, δύο νίκες από τον συμπολίτη τους Γυμναστικό και απέκτησαν σοβαρό προβάδισμα στη μάχη για την κατάληψη της δεύτερης προνομιούχου θέσης.

Το ματς είχε χαρακτήρα ντέρμπι σχεδόν σε όλη τη διάρκειά του. Ο Γυμναστικός έχτισε προβάδισμα 10 πόντων (63-53) λίγο πριν από το φινάλε της 3ης περιόδου, εκμεταλλευόμενος της αδυναμία της ΑΕΛ να προσαρμοστεί άμεσα στο χαμηλό σχήμα που επέλεξε ο προπονητής της, Αβραάμ Παπαδόπουλος.

ΓΣΛ-ΑΕΛ-8

Όμως, μετά το αρχικό μπλακ-άουτ οι «βυσσινί» βρήκαν τα πατήματά τους, εγκλώβισαν στην άμυνά τους τον ΓΣΛ και με επιμέρους σκορ 16-4 στο πρώτο πεντάλεπτο της τελευταίας περιόδου πέρασαν μπροστά (67-69).

Ακολούθησε «γκρανγκινιολική» εξέλιξη μέχρι το 35ο δευτερόλεπτο πριν το φινάλε, όταν το τρίποντο του Σαριμπαλίδη έδωσε το +5 στην ΑΕΛ (75-80) και ουσιαστικά «καθάρισε» το ματς.

Την όμορφη ατμόσφαιρα που είχε χρόνια να ζήσει η μπασκετική Λάρισα λίγο έλειψε να σαμποτάρει η ένταση που ακολούθησε τη λήξη του αγώνα. Ο εκπρόσωπος του ΓΣΛ, Θάνος Κουκουράβας, «χρέωσε» ένα μικροεπεισόδιο που ξεκίνησε στην κερκίδα, στην πρωτοβουλία του προπονητή της ΑΕΛ, Αβραάμ Παπαδόπουλου, να παροτρύνει τους παίκτες του να πανηγυρίσουν μπροστά στο τμήμα της εξέδρας που βρίσκονταν εκπρόσωποι των συνδέσμων. Ακολούθησαν αντεγκλήσεις με συμμετοχή παραγόντων των δύο ομάδων και εκτός εαυτού τον γιατρό της ΑΕΛ, Γιάννη Σαϊνη, αλλά – ευτυχώς – με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων αποφεύχθηκε η γενίκευση της σύρραξης και η κατάσταση, εν τέλει, εκτονώθηκε.

ΓΣΛ-ΑΕΛ-15

Ως αντιστάθμισμα, ήρθε η πολύ όμορφη συγκινητική εικόνα με τους μπασκετμπολίστες της ΑΕΛ να αφιερώνουν τη νίκη στον Γιώργο Παπαχαραλάμπους, επί σειρά ετών μέλος της διοίκησης της Ερασιτεχνικής και αρωγό του τμήματος μπάσκετ, ο οποίος – παρότι αναρρώνει από σοβαρή επέμβαση – βρέθηκε στο κλειστό για να παρακολουθήσει από κοντά την αγαπημένη του ΑΕΛ.

Τα δεκάλεπτα: 21-21, 43-38, 63-56, 77-82

ΓΣΛ.: Δερμιτζάκης, Λεπενιώτης 11(1), Γοργόλης, Παπαχρήστος 12, Λαμπρόπουλος 5, Μπόγδανος 19(3), Τσιαβές 3, Νταλός 5, Αγγελόπουλος 22, Βαβάτσικος, Χανέλι, Σπανούλης

ΑΕΛ: Τζήμας, Αθανασόπουλος, Σαριμπαλίδης 18(6), Παπαϊωάννου, Τσούτσος 8(1), Κουτίνας 4, Κονδυλόπουλος, Παπανικολάου 12(2), Μαλτέσιος 7, Πολίτης 17(3), Παπακώστας 16, Φιλιππόπουλος

ΓΣΛ-ΑΕΛ-13

sportlarissa.gr