Παρελθόν αποτελούν ήδη οι δύο πρώτες αγωνιστικές της Football League και στον απολογισμό τους ξεχωρίζει ένας παίκτης της ΑΕΛ για τις επιδόσεις του στο σκοράρισμα.

Ο Ματθαίος Μαρουκάκης απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής στον πίνακα των σκόρερ έχοντας σημειώσει 4 γκολ κόντρα σε Λαμία και Πανελευσινιακό. Τον ακολουθεί ο Κουσκουνάς του ΑΟ Τρίκαλα, που είναι ο μόνος παίκτης του πρωταθλήματος που έχει βάλει δύο γκολ, ενώ η λίστα συνεχίζεται με πολλούς παίκτες που βρήκαν δίχτυα μία φορά.

Η ΑΕΛ στους δύο πρώτους αγώνες δείχνει να έχει πολλές επιθετικές αρετές, παράγοντας πληθώρα φάσεων στην αντίπαλη εστία με τα εξτρέμ της να δημιουργούν «πονοκεφάλους» στις αντίπαλες άμυνες. Ο Ματθαίος Μαρουκάκης, όμως, είναι μέχρι στιγμής η αιχμή του δόρατος στην επιθετικότατη ομάδα του Ράτκο Ντόστανιτς, καθώς ως σέντερ φορ με τα 4 γκολ του δείχνει πως κάνει πολύ καλά τη δουλειά του. Οι ιθύνοντες της ΑΕΛ γνώριζαν τα προσόντα του Μαρουκάκη γι’ αυτό και ο Αλέξης Κούγιας εισηγήθηκε προσωπικά την απόκτησή του τον περασμένο Ιούλιο.

Ο 24χρονος άσος έχει ύψος 1,91 και παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει περισσότερες από 150 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Football League φορώντας τις προηγούμενες σεζόν ταη φανέλα της Καλλιθέας, του Ιωνικού και της Παναχαϊκής, ενώ είχε ένα μικρό πέρασμα και από την πρώτη κατηγορία στον Πανιώνιο. Μάλιστα, την προηγούμενη χρονιά αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της Παναχαϊκής με 12 τέρματα στο Πρωτάθλημα και 6 στο Κύπελλο.

Ο Μαρουκάκης έχει κληθεί στο παρελθόν και στις μικρές ομάδες της Εθνικής, τόσο στη Νέων όσο και στην Ελπίδων, έχοντας συνολικά 5 συμμετοχές και 1 γκολ με το εθνόσημο. Με αυτόν τον ρυθμό ο Μαρουκάκης φαίνεται πως έχει την προοπτική να οδηγήσει επιθετικά την ΑΕΛ στο φετινό πρωτάθλημα, αποτελώντας μία σημαντική λύση και στη Super League, εφόσον οι «βυσσινί» πιάσουν τον στόχο της ανόδου.

*Φωτογραφία από τον Κώστα Τσουμάκο