Παρόλο που το AEL FC ARENA χτίστηκε μόλις πριν από πέντε έτη, παρέμεινε χωρίς λειτουργία για δύο ολόκληρες ποδοσφαιρικές σεζόν. H εγκατάλειψη οδήγησε σε προβλήματα που θυμίζουν... παρατημένο σπίτι σε κάποιο απόμακρο μέρος, καθώς το "στολίδι" της Λάρισας έμεινε απροστάτευτο κάτω από τις κακές καιρικές συνθήκες τους προηγούμενους χειμώνες, με τη στοιχειώδη συντήρηση που χρειάζεται να απουσιάζει μαζί με τους παίκτες της ΑΕΛ και τους "βυσσινί" φιλάθλους.

Οι βροχοπτώσεις άφησαν πίσω τους φθορές και μάλιστα μεγάλες. Όπως μαρτυρά και η φωτογραφία, τα καθίσματα της θύρας των VIP, τα οποία έχουν δερμάτινη επένδυση και δεν είναι πλαστικά όπως εκείνα στο υπόλοιπο γήπεδο, έχουν κυριολεκτικά σαπίσει από το νερό. Καθώς όμως το γήπεδο δεν χρησιμοποιούνταν από κανέναν, δεν υπήρχε κάποιος για να αναλάβει την επιδιόρθωση της μεγάλης ζημιάς. 

Αυτό αλλάζει σήμερα, καθώς με την εξαγορά της ΑΕΛ το καλοκαίρι η ομάδα της Λάρισας επέστρεψε στο γήπεδο που χτίστηκε για αυτή μετά από συμφωνία με τον ιδιοκτήτη Κώστα Πηλαδάκη, και ο κόσμος επέστρεψε στο ARENA για να δει από κοντά τους "βυσσινί". Έτσι, ξεκίνησαν οι εργασίες ώστε να αντικατασταθεί το σάπιο ύφασμα των 180 καθισμάτων των VIP. 

Βέβαια, η επισκευή θα μπορούσε να είχε γίνει και νωρίτερα, καθώς ήδη τα δύο πρώτα εντός έδρας παιχνίδια της ΑΕΛ πέρασαν με τους "επίσημους" να κάθονται σε φθαρμένες θέσεις. 

Κάλλιο αργά, παρά πότε...