Χαμόγελα στους φιλάθλους που παρά τον κακό καιρό έσπευσαν στο AEL FC ARENA το απόγευμα του Σαββάτου σκόρπισε η ΑΕΛ, κερδίζοντας εύκολα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος τη Λαμία με 3-0. 

Ο Μαρουκάκης ήταν αυτός που έβαλε τις βάσεις της νίκης των "βυσσινί" με τα δύο γκολ που πέτυχε στο πρώτο ημίχρονο, ενώ το τελικό 3-0 έγραψε ο Μπουντόπουλος στο 93'.

Με την εμφάνισή της η ΑΕΛ δικαίωσε τις προσδοκίες που δημιούργησε μετά την καταιγιστική εμφάνισή της σε όλα τα φιλικά, δείχοντας πως τουλάχιστον στην έδρα της δεν σκοπεύει να χάσει εύκολα και πως είναι εκ των φαβορί για την άνοδο στη Super League.

Γκολ με το "καλημέρα"

Η ΑΕΛ ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι παίζοντας καλό ποδόσφαιρο, παρόλο που το γήπεδο είχε νερό σε πολλά σημεία δυσχεραίνοντας τις προσπάθειες των παικτών. Το σκορ άνοιξε νωρίς στο 18ο λεπτό, όταν ο Ουρτάδο έκανε το σουτ το οποίο απομάκρυνε προσωρινά ο Ρίζος και από κοντά ο Μαρουκάκης έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. 

Η Λαμία προσπάθησε να ισοφαρίσει άμεσα, αλλά το γκολ του Νεόφυτου στο 24' ακυρώθηκε, καθώς ο επιθετικός των Φθιωτών έκανε φάουλ στον Καβουσάκη στην προσπάθειά του να σκοράρει. 

Η ΑΕΛ διεύρυνε το προβάδισμα πριν μπει στη φυσούνα, όταν ο Μαρουκάκης και πάλι με μακρυνό σουτ έστειλε εντυπωσιακά τη μπάλα στα δίχτυα στο 43ο λεπτό.

Κόκκινη και "κερασάκι" 

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, ενώ το έργο της ανατροπής έγινε ακόμα πιο δύσκολο για τη Λαμία, όταν στο 60' ο Ενγκουέμ αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες. 

Τελικά το σκορ διαμορφώθηκε εκ νέου λίγο πριν το τελικό σφύριγμα με γκολ του Μπουντόπουλου. Στο 93' ο Κουτσιανικούλης έκανε ωραίο σουτ και στο ριμπάουντ ο Μπουντόπουλος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Λαμίας για τρίτη φορά. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΛ (Ράτκο Ντόστανιτς): Καβουσάκης, Νικολακάκης, Μονιάκης, Βέρτζος, Γιοβάνοβιτς, Αναστασόπουλος, Λαμπρόπουλος, Μπουντόπουλος, Ροβίθης, Ουρτάδο, Μαρουκάκης

Λαμία (Σούλης Παπαδόπουλος): Ρίζος, Τσαμούρης, Ζουλιώτης (81' Πίντο), Λεάντρο, Κοτσώνης, Τζόκιτς (56' Καραλής), Ν' Γκουέμ, Καραγιάννης (62' Τριανταφύλλάκος), Σερτζίνιο, Σιλιγαρδάκης, Νεόφυτος

Αποχώρησε τραυματίας ο Ναγιάρ

Δεν έλειψαν και τα απρόοπτα πριν από την έναρξη του αγώνα, όμως. Ο Ναγιάρ, ενώ υπολογιζόταν για το βασικό σχήμα, ένιωσε τράβηγμα στην προθέρμανση και τελικά έμεινε στα "πιτς". Τη θέση του στην ενδεκάδα πήρε ο Λαμπρόπουλος.

Monsters απόντων

Χωρίς τον παλμό που δίνουν τα συνθήματα των Monsters έλαβε χώρα ο αγώνας στο ARENA. Οι οργανωμένοι οπαδοί των "βυσσινί" αποφάσισαν να απόσχουν από τον αγώνα εξηγώντας τους λόγους με ανακοίνωση που εξέδωσαν. "Ο Σύνδεσμος σεβόμενος την οπαδική αξιοπρέπεια που θα πρέπει να χαρακτηρίζει τον κόσμο της ΑΕΛ με τη διαφορετικότητα που ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει, αποφάσισε για το συγκεκριμένο παιχνίδι με τη Λαμία να απέχει. Αρνούμενος να παίξει παιχνίδια ή να γίνει το θύμα περίεργων σεναρίων που θα γελοιοποιήσουν την εικόνα του κόσμου της ΑΕΛ, επιφυλλάσεται στο κοντινό μέλλον να λύσει οριστικά τα προβλήματα αυτών που τους αρέσει το ” διαίρει και βασίλευε ” σε όποια θέση κι αν βρίσκονται”, σημειώνει η ανακοίνωση.

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής:

Κασσιόπη - Καλλιθέα 1-0

Σάββατο 26/9

Λάρισα - Λαμία 3-0

Κυριακή 17/9

Απόλλων Σμύρνης - Ζάκυνθος

Πανσερραϊκος - Ολυμπιακός Βόλου

Πανελευσινιακός - Παναχαϊκή

Τρίκαλα - Κισσαμικός

Παναιγιάλειος - Αχαρναϊκος

Αναγέννηση Καρδίτσας - Αγροτικός Αστέρας

Εργοτέλης - Xανιά