Δύο ομάδες, δύο πόλεις και μία αντιπαλότητα που μετρά δεκαετίες.

ΑΕΛ και Ολυμπιακός Βόλου αγωνίζονται για πρώτη φορά φέτος απόψε στο AEL FC ARENA στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Football League. Ένας αγώνας που αναμένουν με ενδιαφέρον οι χιλιάδες φίλαθλοι των "βυσσινί", οι οποίοι σήμερα θα γεμίσουν το γήπεδο.

Η ΑΕΛ βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας με 13 βαθμούς, έχοντας τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία στην δύσκολη έδρα της Ριζούπολης. Η κακή εικόνα των "βυσσινί" κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης ξεχάστηκε γρήγορα, χάρη στην εντυπωσιακή νίκη της ομάδας μεσοβδόμαδα στην Ελευσίνα με 1-4 κόντρα στον Πανελευσινιακό για το Κύπελλο. 

Ο Ράτκο Ντόστανιτς υπολογίζει σε όλους τους παίκτες του, καθώς μόνο ο Ουρτάδο είναι τραυματίας, ωστόσο, θα προφυλάξει τον Λαμπρόπουλο, ίσως και τον Κουτσιανικούλη. 

Από την άλλη, η ομάδα του Βόλου δεν βλέπει τη χρονιά να εξελίσσεται όπως τη φανταζόταν μέχρι στιγμής. Βρίσκεται στη μέση της βαθμολογίας με πολλές ισοπαλίες, ενώ στην πρεμιέρα του κυπέλλου έχασε 2-1 από τον ΑΟΧ. Η απόδοση των παικτών, βέβαια, δεν είναι τόσο κακή και απόρροια του κλίματος του ντέρμπι μπορεί να βελτιωθεί κατακόρυφα, γι' αυτό και στην ΑΕΛ δεν επαναπαύονται και αναγνωρίζουν τη δυσκολία του αγώνα. 

Ο καιρός την ώρα του αγώνα ευνοεί την προσέλευση του κόσμου, καθώς δεν θα υπάρξει βροχή, παρά μόνο το φθινοπωρινό κρύο των τελευταίων ημερών. 

Το παιχνίδι θα έχει και τηλεοπτική κάλυψη από τον ΟΤΕ TV.

Οι αποστολές των δύο ομάδων

ΑΕΛ: Καβουσάκης, Ξενοδόχοβ, Νικολακάκης, Βέρτζος, Κομεσίδης, Γιοβάνοβιτς, Μονιάκης, Κοντοχρήστος, Αναστασόπουλος, Ναγιάρ, Μπανούσης, Μπουντόπουλος, Πάτο, Κουτσιανικούλης, Χοτζάλι, Ροβίθης, Κρητικός, Καπός, Μπόγιοβιτς, Μαρουκάκης. 

Ολυμπιακός Βόλου: Στρατηλάτης, Δασκαλάκης, Αρβανίτης, Ντάσιος, Χιντζίδης, Τσιλιγκίρης, Μπουτζίκος, Διαμαντόπουλος, Σκοπελίτης, Τσιάρας, Καραμανλής, Νάστος, Νικολόπουλος, Μοράν, Γουόρντεν, Αλαμάνης, Νικολιάς, Ζέρης, Κυζιρίδης, Ντεπέτρις.