Με αρκετό κόσμο στις κερκίδες του κλειστού της Νεάπολης ο Φιλαθλητικός – Λαρισαϊκός υποδέχτηκε τον Γ.Σ. Ηλιούπολης σε έναν αγώνα για «γερά νεύρα» από δύο ομάδες που έχουν τον ίδιο στόχο, την παραμονή στην Α1 κατηγορία. Τα κορίτσια του Λάμπρου Πράππα δεν κατάφεραν να πάρουν τη νίκη, καθώς ηττήθηκαν με 3-1 σετ, παρόλο που στα περισσότερα σημεία είχαν καλύτερη παρουσία από τις αντίπαλες της, ωστόσο στις κρίσιμες στιγμές έλειψε η ψυχολογία και το «καθαρό μυαλό» για να παρθούν οι σωστές αποφάσεις.

Στο πρώτο σετ ο Φιλαθλητικός – Λαρισαϊκός βρέθηκε να χάνει με σκορ 1-6 και 4-10, ωστόσο τα μπλοκ των Δίρβα – Ντόνα και τα καλά σερβίς των παικτριών έφεραν το σκορ σε επίπεδα «ντέρμπι», συγκεκριμένα στο 9-10. Η Ηλιούπολη βρέθηκε να προηγείται στο τάιμ-άουτ με 15-16, αλλά μία αντεπίθεση δίχως φρένα από τις γηπεδούχες οδήγησαν το σκορ στο 22-18, εκεί όλοι περίμεναν ότι η ομάδα μας θα πανηγυρίσει το πρώτο νικηφόρο σετ της ιστορία της στην Α1, αλλά το άγχος, οι λάθος επιλογές της Τσοπούλου και της Φακοπουλίδου έφτασαν το σετ στο 24-24… Στις λεπτομέρειες οι φιλοξενούμενες, έπαιρναν τις σωστές αποφάσεις και έτσι το σετ πήγε στα «χέρια» τους με 24-26.

Στο δεύτερο σετ, τα πράγματα ήταν τελείως διαφορετικά, καθώς οι παίκτριες του Λάμπρου Πράππα φαίνεται πως έμειναν στο «δικό τους» πρώτο σετ που εν τέλει χάθηκε κι έτσι «πέταξε» ακόμη ένα με 25-16. Η Αθηναϊκή ομάδα, πάντοτε είχε τον έλεγχο του σετ με τον εντυπωσιακό άσο της Βούκοβιτς να ολοκληρώνει το 0-2.

Το τρίτο σετ αποτελεί σημείο αναφοράς για το πως πρέπει να αγωνίζεται ο Φιλαθλητικός – Λαρισαϊκός από εδώ και πέρα στα παιχνίδια που ακολουθούν. Οι γηπεδούχες ξεκίνησαν φουριόζες με σωστά τελειώματα από τις Τζούριτς- Φακοπουλίδου και δυνατά σερβίς της Τοσιούδη που «έσπασαν» την υποδοχή της Ηλιούπολης, φτάνοντας τον δείκτη του σκορ στα επίπεδα του 8-3 και του 16-7, με τις φιλοξενούμενες να μειώνουν μόνο σε ένα σημείο του σετ σε 19-12. Μέχρι τον τελικό 25-14, ο Φιλαθλητικός έπαιξε ώριμα και «καθάρισε» το πρώτο του κερδισμένο σετ της ιστορίας του στην Α1 κατηγορία…

Το τέταρτο σετ αποδείχτηκε πως ήταν και το τελευταίο… Οι δύο ομάδες μπήκαν συγκεντρωμένες στο «παρκέ» με τον Φιλαθλητικό να παίρνει προβάδισμα με 6-4, ωστόσο το «πάγωμα» του ρυθμού από τον διαιτητή για παρατηρήσεις και κάποια λάθη, οδήγησαν το σκορ στο 13-16. Μέχρι το 15-19 όπου ο Φιλαθλητικός είχε έντονα παράπονα από τις αποφάσεις του διαιτητή, το σετ έδειχνε «χαμένο», αλλά τα οι παίκτριες του Λάμπρου Πράππα με την βοήθεια του κόσμου, έκαναν μία εντυπωσιακή επιστροφή στο 20-22… Κάπου εκεί, ήρθαν δύο άστοχα σερβίς από τις γηπεδούχες και μαζί με την εμπειρία της Γκλιγκόροβιτς που έπαιρνε σωστές αποφάσεις στην άμυνα, η Ηλιούπολη έφτασε στο τελικό 1-3 σετ με 21-25.

Πλέον οι παίκτριες του Φιλαθλητικού, με οδηγό την εμφάνιση του πρώτου και του τρίτου σετ, θα ταξιδέψουν στο Μαρκόπουλο για να αντιμετωπίσουν την ομώνυμη ομάδα στην τέταρτη αγωνιστική του πρωταθλήματος, με σκοπό να κερδίσουν όσα περισσότερα γίνεται από ένα εκτός έδρας ματς.

Τα σετ: 24-26, 14-25, 25-14, 21-25

Φιλαθλητικός (Πράππας): Ντόνα, Τσοπούλου, Φακοπουλίδου, Τζούριτς, Δίρβα, Τοσιούδη, Αναγνωστοπούλου, Χατζηελευθερίου, Γεροβασιλείου, Μπαζιάνα.

Ηλιούπολη (Λυκογιάννη): Γκλιγκόροβιτς, Μαρκοπούλου, Γιοβάνη, Αργυροπούλου, Μαλουσάρη, Βούκοβιτς, Μάρκου, Βέλλιου, Καπέλου.