"Αφεντικό" στο ντέρμπι της Θεσσαλίας η ΑΕΛ!

Οι "βυσσινί" του Ράτκο Ντόστανιτς με μία καλή εμφάνιση στο κατάμεστο AEL FC ARENA κατάφεραν να κερδίζουν τον μεγάλο αντίπαλο Ολυμπιακό Βόλου με το γκολ του Γιοβάνοβιτς στο 48'.

Η νίκη αυτή κρατά την ΑΕΛ αήττητη και μόνη στην κορυφή της Football League μετά από έξι αγώνες, ενώ η ομάδα του Βόλου συνεχίζει τις προβληματικές εμφανίσεις.

Το πρώτο ημίχρονο είχε περισσότερη ένταση παρά φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Η καλή άμυνα των φιλοξενούμενων δυσκόλεψε τους «βυσσινί» με αποτέλεσμα να ανέβει η ένταση στα μαρκαρίσματα. Μάλιστα ο Ντάσιος έγινε αναγκαστική αλλαγή καθώς τραυματίστηκε μόλις στο 17’. Η ΑΕΛ είχε και ακυρωθέν γκολ με τον Μπόγιοβιτς στο 21’ καθώς ο Σέρβος ήταν offside.

H ένταση… υπερχείλισε στο 34’ όταν ο Γιοβάνοβιτς έκανε σκληρό φάουλ με συνέπεια να δει την κίτρινη κάρτα και τους παίκτες του Ολυμπιακού να κινούνται εναντίον του Σέρβου. Σαν να μην έλειπε αυτό, μία κροτίδα έφυγε από την εξέδρα και προσγειώθηκε δίπλα στον πάγκο των φιλοξενούμενων, με συνέπεια το ματς να διακοπεί για 3 λεπτά και τους διαιτητές να απειλούν με διακοπή. Τελικά ο αγώνας συνεχίστηκε χωρίς μεγάλες φάσεις μέχρι την ανάπαυλα.

Οι "βυσσινί" βγήκαν από τα αποδυτήρια "ψυχωμένοι" για το γκολ και αυτό ήρθε άμεσα. Μετά από κόρνερ στο 48' η μπάλα στρώθηκε στα πόδια του προωθημένου Γιοβάνοβιτς ο οποίος πλάσαρε σωστά και έκανε το 1-0, βάζοντας παράλληλα "φωτιά" στην εξέδρα!

Μετά το γκολ η ΑΕΛ έλεγχε τον ρυθμό χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα, αλλά ούτε και να είναι καταιγιστική στην επίθεση. Ο Πάτο με ωραίο δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. 

Λίγα λεπτά αργότερα ήρθε η χαμένη ευκαιρία του αγώνα. Ο Μαρουκάκης σούταρε από το ύψος της περιοχής, ο Στρατηλάτης βρήκε τη μπάλα στέλνοντάς τη στο οριζόντιο δοκάρι και καταλήγοντας και πάλι στα χέρια του. 

Οι αλλαγές και των δύο ομάδων και η τακτική της ΑΕΛ να "σπάσει" τον ρυθμό δεν επέτρεψαν τη δημιουργία μεγάλων φάσεων, με εξαίρεση ένα ωραίο βολέ του Μπόγιοβιτς που μπλόκαρε ο Στρατηλάτης. Το σφύριγμα της λήξης έφερε πανηγύρια στις εξέδρες και τον πάγκο και προβληματισμό στους Βολιώτες φιλάθλους. 

Οι συνθέσεις

ΑΕΛ (Ράτκο Ντόστανιτς): Καβουσάκης, Νικολακάκης, Μονιάκης, Βέρτζος, Γιοβάνοβιτς, Αναστασόπουλος, Ναγιάρ, Μπουντόπουλος, Πάτο, Μαρουκάκης, Μπόγιοβιτς.

Ολυμπιακός Βόλου (Σούλης Παπαδόπουλος): Στρατηλάτης, Αρβανίτης, Ντάσιος, Καραμανλής, Μπουτζίκος, Τσιάρας, Νάστος, Τσιλιγκίρης, Ντεπέτρις, Διαμαντόπουλος, Νικολιάς.

Μόνη πρώτη η ΑΕΛ, την "καταδιώκει" η Κέρκυρα

Κυριακή (1/11)

Λαμία - Κισσαμικός 0-0

Κέρκυρα - Πανσερραϊκός 1-0 

Αχαρναϊκός - Αγροτικός Αστέρας 2-0

Εργοτέλης - Πανελευσινιακός 3-1 

Παναιγιάλειος - Απόλλων Σμύρνης 0-0

Παναχαϊκή - Ζάκυνθος 0-0

ΑΕΛ - Ολυμπιακός Βόλου 1-0

Δευτέρα (2/11)

Καλλιθέα - Χανιά

Αναγέννηση - Καρδίτσας - Τρίκαλα

Η βαθμολογία

1. ΑΕΛ 16

2. Κέρκυρα 12

3. Τρίκαλα 11

4. Εργοτέλης 10

5. Αχαρναϊκός 9

6. Παναχαϊκή 8

7. Αγροτικός Αστέρας 7

8. Ολυμπιακός Βόλου 7

9. Χανιά 7

10. Καλλιθέα 7

11. Αναγέννηση Καρδίτσας 7

12. Κισσαμικός 7

13. Απόλλων Σμύρνης 7

14. Λαμία 6

15. Παναιγιάλειος 5

16. Ζάκυνθος 5

17. Πανσερραϊκός 4

18. Πανελευσινιακός 0

Δείτε εικόνες από τον αγώνα: