Δεν κατάφερε να ξεκινήσει νέο σερί νικών η ΑΕΛ στην Καρδίτσα, μένοντας στο 1-1 με την Αναγέννηση στο άδειο και "παγωμένο" δημοτικό στάδιο της γειτονικής πόλης, αποτέλεσμα που φέρνει πονοκέφαλο στους "βυσσινί", αφού για πρώτη φορά κινδυνεύουν να πέσουν από την κορυφή της βαθμολογίας!

Αυτό θα συμβεί εάν τα Τρίκαλα που την Κυριακή υποδέχονται τη Λαμία στην έδρα τους κερδίσουν, καθώς τότε θα βρίσκονται πια 1 βαθμό πάνω από την ΑΕΛ, ενώ την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου οι δύο ομάδες κοντράρονται στο AEL FC ARENA. 

Στο αγωνιστικό μέρος, η ΑΕΛ ήταν καλύτερη από το παιχνίδι με την Κέρκυρα και έχασε πολλές ευκαιρίες, όπως και η Καρδίτσα που ισοφάρισε στο δεύτερο μέρος και κράτησε τον βαθμό της ισοπαλίας.

Η σύνοψη του αγώνα:

Κάτω από τα γκολπόστ ξεκίνησε ο  Ξενοδόχοφ, δεξιός αμυντικός ο Μασούρας στην πρώτη του συμμετοχή φέτος, αριστερός ο Μονιάκης, κεντρικοί αμυντικοί ο Βέρτζος που ξεπέρασε τις ενοχλήσεις του και ο Κομεσίδης, αμυντικά χαφ οι Μπανούσης & Ναγιάρ, στη μεσοεπιθετική γραμμή Μπουντόπουλος δεξιά, Ροβίθης αριστερά, Ουρτάδο επιτελικός μέσος και στην κορυφή της επίθεσης ο Μαρουκάκης, που ξεκίνησε βασικός μετά από καιρό.

Το παιχνίδι δεν άρχισε όπως σχεδίαζαν στην ΑΕΛ, καθώς μπορεί η ομάδα να είχε την κατοχή, αλλά στο 6ο μόλις λεπτό ο Βέρτζος αισθάνθηκε ενοχλήσεις που είχε νιώσει και πριν δύο μέρες στην προπόνηση, με αποτέλεσμα να βγει αναγκαστικά και στη θέση του να μπει ο Γιοβάνοβιτς

Τα επόμενα λεπτά η Καρδίτσα εκμεταλλεύτηκε την αλλαγή στο σχήμα των "βυσσινί", κάνοντας δύο καλές ευκαιρίες χωρίς να καταφέρει να βάλει γκολ. 

Μετά το 20ο λεπτό η ΑΕΛ βρήκε τα πατήματά της στο γήπεδο και άρχισε να θυμίζει την καλή ομάδα που έχουν δει οι φίλαθλοί της τόσες φορές φέτος. Οι "βυσσινί" άρχισαν να δημιουργούν συνεχείς ευκαιρίες και να απειλούν για το γκολ έχοντας την υπεροχή. Το ματς κύλισε μέχρι τις καθυστερήσεις του ημιχρόνου και, ενώ όλοι είχαν το μυαλό στην ανάπαυλα, ο Μπουντόπουλος με "έμπνευση" της στιγμής άνοιξε το σκορ για την ΑΕΛ! 

Στο 45+1 ο μεσοεπιθετικός πήρε την μπάλα από τον Μαρουκάκη έξω από την περιοχή της Καρδίτσας και με ξαφνικό σουτ έστειλε τη μπάλα στο "Γ" της εστίας, βάζοντας έτσι την ΑΕΛ μπροστά στο σκορ. 

Οι "βυσσινί" βγήκαν από το ημίχρονο με αυτοπεποίθηση και είχαν την υπεροχή του αγώνα για 15 λεπτά. Τότε όμως η Καρδίτσα, που στο μεταξύ είχε κάνει δύο αλλαγές για να γίνει πιο επιθετική, έφτασε στην ισοφάριση με τον Μαυρία.

Το γκολ έδωσε "φτερά" στα πόδια των Καρδιτσιωτών, με την ΑΣΑ να κάνει δύο καλές απανωτές ευκαιρίες για να διπλασιάσει τα τέρματά της. Λίγο αργότερα η ΑΕΛ απάντησε με δύο καλά σουτ από Μονιάκη και Ουρτάδο.

Από το 75 και εξής το παιχνίδι απέκτησε "τρελό" ρυθμό με τις δύο ομάδες να χάνουν συνεχώς ευκαιρίες μπροστά στα γκολπόστ. Τα πνεύματα άρχισαν αν οξύνονται μετά και από μεγάλη ευκαιρία που έχασε ο Μαρουκάκης στο 84', με τον Κουτσιανικούλη που καθόταν στον πάγκο να δέχεται κίτρινη κάρτα, όταν διαμαρτυρήθηκε έντονα στον διαιτητή. Στην ίδια φάση κίτρινη είδε και ο Μαρουκάκης.

Μετά και από 4 λεπτά καθυστερήσεων ο διαιτητής σφύριξε για τελευταία φορά με τις δύο ομάδες να μένουν στο 1-1.

Αναγέννηση Καρδίτσας (Σάκης Θεοδοσιάδης): Κουτσόπουλος, Σάββας, Δημόπουλος (57' Πιτταράς), Γκόλιας, Κισκαμπάνης, Καραχάλιος, Υφαντής (57' Μοσχάκης), Μπλέντι, Τσούκαλος, Μπιτέλης (75' Ακασού), Μαυριάς.

ΑΕΛ (Ράτκο Ντόστανιτς): Ξενοδόχοφ, Μασούρας, Μονιάκης, Βέρτζος (6' λ. τρ. Γιοβάνοβιτς), Κομεσίδης, Μπανούσης, Ναγιάρ (77' Λαμπρόπουλος), Ουρτάδο, Μαρουκάκης, Μπουντόπουλος (70' Μπόγιοβιτς), Ροβίθης.

Διαιτητής: Μπαλατσούκας (Θεσπρωτίας).

Βοηθοί: Χ. Τίκας (Θεσπρωτίας), Θεοδώρου (Πιερίας).