Τις πρόνοιες και τα πλεονεκτήματα που προβλέπει η νέα ΚΑΠ για τους συνεταιρισμούς θα επιδιώξουν να αξιοποιήσουν οι τευτλοπαραγωγοί από τη Θεσσαλία και την Κεντρο-δυτική Μακεδονία, οι οποίοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε συνένωση δυνάμεων προκειμένου από κοινού και αποτελεσματικότερα να προωθήσουν τα συμφέροντά τους.

Το θέμα της νέας οργανωτικής δομής εκπροσώπησης των παραγωγών όπως πληροφορείται το Agronews, πρόκειται να απασχολήσει σύσκεψη, που έχει προγραμματιστεί για σήμερα στις 2 το μεσημέρι σε κεντρικό ξενοδοχείο στον Πλαταμώνα της Πιερίας, με τη συμμετοχή παραγωγών από τη Λάρισα, την Πιερία, την Ημαθία, τα Γιαννιτσά, το Κιλκίς και τη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι καλλιεργούν τεύτλα για το εργοστάσιο του Πλατέος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης –η οποία είναι ανοικτή σε κάθε ενδιαφερόμενο- θα γίνει παρουσίαση του σχεδίου καταστατικού του νέου συνεταιρισμού τευτλοπαραγωγών από το μελετητή – σύμβουλο κ. Ηλία Καλφούντζο, στον οποία έχει ανατεθεί το σχετικό έργο και οι παριστάμενοι θα διατυπώσουν τυχόν παρατηρήσεις και προτάσεις για αλλαγές, ώστε να συμφωνηθεί το οριστικό κείμενο καταστατικού. Παράλληλα, θα ξεκινήσουν και οι πρώτες εγγραφές μελών, ενώ θα προσδιοριστεί και το πρόγραμμα των επόμενων συναντήσεων οι οποίες θα γίνουν στους κατά τόπους νομούς, για να ενημερωθούν το δυνατό περισσότεροι παραγωγοί για το εγχείρημα και αν είναι δυνατό να το πλαισιώσουν με τη συμμετοχή τους.

Σημειώνεται πως ήδη μια πρώτη διερευνητική επαφή μεταξύ των πρωτεργατών της ιδέας για τη σύσταση του συνεταιρισμού προηγήθηκε πριν περίπου 15 ημέρες στη Λάρισα, όταν και μπήκαν οι βάσεις για να προχωρήσει η διαδικασία σύνταξης του καταστατικού που θα παρουσιαστεί σήμερα.

agronews