Με μεγάλη συμμετοχή αγροτών πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα Φάρσαλα που διοργάνωσε η ΕΟΑΣΝΛ με στόχο την καλύτερη προετοιμασία για την συμμετοχή στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις. 

Συμμετείχαν δεκάδες εκπρόσωποι των Αγροτικών Συλλόγων και Επιτροπών Αγώνα και αποφασίστηκε να ξεκινήσει ενημέρωση των αγροτών στα χωριά της Επαρχίας και από την Παρασκευή 15 Γενάρη να βγουν τρακτέρ στις πλατείες των χωριών. 

Μετά σε συντονισμό με τις άλλες Ομοσπονδίες της Θεσσαλίας θα αποφασιστεί ο χρόνος, το τόπος και η μορφή της κινητοποίησης. 

Παράλληλα σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Τσαριτσάνη με συμμετοχή των αγροτοκτηνοτροφικών συλλόγων Ελασσόνας. Στην σύσκεψη αναδείχτηκαν σοβαρά προβλήματα με την κατανομή των εξισωτικών αποζημιώσεων για το 2015 στους κτηνοτρόφους, που είτε είναι περικομμένες είτε και δεν παίρνουν καθόλου αφού τους εμφανίζουν με εξωγεωργικό εισόδημα. Ταυτόχρονα έχουν ήδη φτάσει τα πρώτα κατασχετήρια για οφειλές αγροτών και κτηνοτρόφων. 

Ως το τέλος της εβδομάδας θα συνεδριάσουν τα Δ.Σ των Αγροτοκτηνοτροφικών Συλλόγων και θα οριστούν  τα σημεία συγκέντρωσης των τρακτέρ στην Επαρχία.  

Τις επόμενες ημέρες θα συνεδριάσουν Διοικητικά Συμβούλια και θα πραγματοποιηθούν Γενικές Συνελεύσεις των  Αγροτικών Συλλόγων του Νομού Λάρισας με στόχο την συμμετοχή στην κινητοποίηση βγάζοντας τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών από την Παρασκευή 15 Γενάρη. 

Το Σάββατο 9 Ιανουαρίου  στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας θα πραγματοποιηθεί το 10ο Τακτικό Συνέδριο της ΕΟΑΣΝΛ.  

Καλούνται οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι των Αγροτικών Συλλόγων να βρίσκονται στις 11 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο για την απολογιστική συνέλευση που θα αποφασίσει και το πρόγραμμα δράσης. Μετά την συνέλευση θα ακολουθήσουν εκλογές ως τις 5 το απόγευμα για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και νέας Εξελεγκτικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας. 

Δικαίωμα εκλογής έχουν όλοι οι αντιπρόσωποι και οι υποψηφιότητες πρέπει να κατατεθούν το αργότερο ως την Παρασκευή το μεσημέρι 8 Ιανουαρίου.