Σε συγκέντρωση επαγγελματοβιοτεχνών στην Αγιά, μίλησε ο Γιάννης Κασίδας υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ. Μεταξύ άλλων ανέφερε: 

“Θυμηθείτε  μπροστά στην κάλπη της 25ης Γενάρη ποιο ήταν το Κόμμα που πάντα στάθηκε δίπλα μας στα τεράστια προβλήματα κάθε είδους που αντιμετωπιζουμε εμείς οι αυτοαπασχολούμενοι.

Μόνο το ΚΚΕ διεκδικεί να ληφθούν άμεσα μέτρα ανακούφισης και ασφαλιστικής κάλυψης με ανανέωση των βιβλιαρίων υγείας ανεξαρτήτως χρεών, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, κεφαλαιοποίηση των χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και άτοκη καταβολή τους

Θυμηθείτε για να στοχεύσετε σωστά, στον αληθινό μας αντίπαλο. Τα μονοπώλια μας συνθλίβουν, σφίγγουν τη θηλιά των χρεών στο λαιμό μας. Τα κόμματά τους πρέπει να χτυπήσουμε, τη ΝΔ- το ΣΥΡΙΖΑ και όλους τους παρατρεχάμενους, κόμματα μιας χρήσης που γι’ αυτούς δουλευουν. Για την ανταγωνιστικότητα και στην κερδοφορία των μεγάλων ομίλων πρέπει να «πεθάνουμε» εμείς. Και αυτό συμβαίνει. Δεν πέρασε πολύς καιρός

Μόνο το ΚΚΕ θα βρίσκεται δίπλα μας. Μόνη μας σύμμαχη η εργατική τάξη είναι και όσοι σαν εμάς υποφέρουν κάτω από τη μπότα των πολυεθνικών, δηλαδή τα αδέρφια μας οι φτωχοί αγρότες, οι γυναίκες οι νέοι άνθρωποι των λαϊκών στρωμάτων.

Αυτοί βέβαια, δεν είναι «μόνο». Έχουμε τη δύναμη όλοι μαζί, ενωμένοι στην συμμαχία μας, να συνεχίσουμε αυτό που ξεκινήσαμε το προηγούμενο διάστημα. Να ανακτήσουμε απώλειες, δηλαδή το στοιχειώδες, που μονο το ΚΚΕ παλεύει γι αυτό. Οι άλλοι, οι….διαπραγματευτές θα συνεχίζουν να παίζουν το δικό τους παιχνίδι προκειμένου να «τηρήσουν τις συμφωνίες με του εταίρους».

Δείτε τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε καν τολμά να ψελλίσει μια φοροελάφρυνση για μας, την ίδια στιγμή που το μεγάλο κεφάλαιο περνά ζωή χαρισάμενη με φοροελαφρύνσεις και άλλα…δωράκια.  Γιατί αφού είναι τόσο «αριστερός» δεν υιοθετεί την πρόταση του ΚΚΕ για την άμεση ανακούφιση όλων των υπερχρεωμένων αυτοαπασχολούμενων, που λέει να διαγραφεί μέρος του δανείου που έχουμε πάρει και η  αποπληρωμή του υπόλοιπου συνολικού χρέους, προς δημόσιο, τράπεζες και ιδιώτες, να γίνεται άτοκα και μην ξεπερνά το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος. Δεν το κάνει, γιατί δεν είναι αριστερός. Αφήστε που η έννοια της αριστεράς έχει ξεχειλωθεί τόσο πολύ, χωράει τα πάντα μέσα από τα δύο ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ, τα ποτάμια, ασφαλώς όλοι αυτοί με «ηγέτη» το ΣΥΡΙΖΑ. Τέτοιους αριστερούς που μας σφάζουν μόνο οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστάδες, οι βιομηχάνοι, η ΕΕ και οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί τους χαίρονται. Ε, να τους χαίρονται!

Εμείς έχουμε τη δική μας επιλογή. Είμαστε αντικειμενικά αντιπολίτευση και γι αυτό ισχυρή αντιπολίτευση πρέπει να βγάλουμε. Δυνατό, πιο δυνατό το ΚΚΕ στη Βουλή και παντού. Για την επόμενη μέρα. Και όχι μόνο. Και για τη μεθεπόμενη.

Γιατί, δείτε, ποια η δική μας προοπτική για  μας τους μικρούς επαγγελματίες;  Μπορούμε να γυρίσουμε πίσω την ιστορία, 30- 50 χρόνια πίσω που κάποιοι από μας, βγάζαμε τα προς το ζήν; Είναι θέμα «καλής διαχείρισης» μιας άλλης κυβέρνησης; Η ζωή δείχνει πως όχι. Ο καπιταλισμός, ολοένα και αγριεύει. Κρίση θα ξαναχτυπήσει και μετά απ΄αυτή, την αναιμική τους ανάκαμψη, που θα γίνει πάνω στα ερείπια των λαϊκών δικαιωμάτων μας. Γιατί την κρίση τη γεννά ο καπιταλισμός. Καπιταλισμός θα πει αναρχία, συγκέντρωση κεφαλαίων, σε απλά ελληνικά το «μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό». Η προοπτική μας είναι σε μια οργανωμένη σχεδιασμένη οικονομία που θα αξιοποιήσει όλες τις αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας μας και εμάς θα μας έχει ενταγμένους στον κοινωνικοποιημένους αντίστοιχους κλάδους που θα χρειάζεται αυτή η οικονομία. Αυτή η οικονομία δεν μπορεί να υλοποιηθεί στο σημερινό ασφυκτικό πλαίσιο των μονοπωλίων, μπορεί όταν εμείς, ο λαός αποφασίσουμε να πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας, με εργαλείο τη δική μας, αληθινή εξουσία, σε μια λαϊκή διακυβέρνηση, που θα διαγράψει μονομερώς το χρέος, κοινωνικοποιώντας τον πλούτο και φυσικά με αποδέσμευση από τη φυλακή της ΕΕ.

Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι επένδυση σ’ αυτό το δρόμο ανάπτυξης με κριτήριο τις ανάγκες μας. και όχι τα κέρδη των λίγων. Είναι η αληθινή ελπίδα και μόνη προοπτική για μας. Δυνατό ΚΚΕ χωρίς αυταπάτες”.