Την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στις 12.00 το μεσημέρι, στο  «Αρχοντικό  Σουλιώτη» στο Μεταξοχώρι Αγιάς, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της ατομικής  έκθεσης ζωγραφικής  της Λαρισαίας εικαστικού Δήμητρας Εξάρχου.  Η έκθεση  θα διαρκέσει έως τις 15 Μαΐου και  αποτελείται από δύο ενότητες: η μία αφορά στα σχέδια που φιλοτεχνήθηκαν για τις ανάγκες της εικονογράφησης του προγράμματος  της θεατρικής παράστασης  «Παραμυφικό» του ΣΜουΘ και η δεύτερη με τίτλο  «Παράλληλη Αλήθεια» περιλαμβάνει προσωπογραφίες  «ηρώων» του κουκλοθεάτρου.

 Η Δήμητρα Εξάρχου είναι απόφοιτη του τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις, έχει  βραβευτεί  από τα ΕΛΤΑ και το  έργο της  έγινε  εξώφυλλο  του λευκώματος φιλοτελισμού  της σειράς  Visit Greece Europa 2012, και έχει επίσης λάβει  βραβείο και υποτροφία επίδοσης του ΙΚΥ. 

Έχει εργαστεί ως εκπαιδευτικός στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, είναι μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Εικαστικών Λάρισας “8” και αναπληρωματικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας. 

Η  Ιστορικός Τέχνης Μαρίνα Μπλιάτσιου αναφέρει  για τα έργα της μεταξύ άλλων: 

«Η Δήμητρα με τα σχέδιά της αναζητά την εσωτερική αλήθεια των πραγμάτων, υπαινίσσεται και σαρκάζει την υποκριτική ανθρώπινη κοινωνία, έναν κόσμο που αποφεύγει  -εσκεμμένα τις περισσότερες φορές – να δει το παράλογο  της  καθημερινής ζωής».