Γράφει ο Ηλίας Σκυλλάκος

Διανύουμε μήπως μια προδιαγεγραμμένη πορεία την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ αρνούνταν πεισματικά να αποδεχθεί και η σύγκρουση στο εσωτερικό του κόμματος θα πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις;

Το ζήτημα αυτό ανεξάρτητα από τις προβλέψεις που κάνει ο καθένας, θα απαντηθεί σίγουρα τις επόμενες μέρες καθώς η σκληρή πραγματικότητα θα μιλήσει από μόνη της. 

Ένα όμως είναι σίγουρο. Οι αυταπάτες για τον ρόλο της ΕΕ, που διαπερνούν τον βασικό κορμό του κόμματος είναι η βασική αιτία που οδηγεί ολοκληρωτικά τον ΣΥΡΙΖΑ στη αγκαλιά της αστικής πολιτικής. 

Έτσι εξηγείται  για παράδειγμα  πως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά τέλος της συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής δήλωσε : «Εμείς θα υπηρετήσουμε κατά γράμμα και τη συμφωνία του Eurogroup και της Συνόδου Κορυφής»

Είναι προφανές πως η κυνικότητα των δηλώσεων κεντρικών στελεχών της κυβέρνησης υπέρ του μονόδρομου των μνημονίων και της ΕΕ βγάζουν μάτι το τελευταίο διάστημα, γεγονός που εξηγεί  και γιατί  η  κεντρική πολιτική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζεται  από μεγάλη μερίδα των συστημικών ΜΜΕ. 

Όμως το πιο θλιβερό είναι,  πως παράλληλα ζούμε και ένα σήριαλ όπου κυριαρχεί το ψέμα και ο ακραίος πολιτικαντισμός  

Ο Τσίπρας στη συνέντευξη στο «Κόκκινο», αποκαλύφθηκε πλήρως. 

Το ψέμα ερχόταν το ένα μετά το άλλο ενώ η προσπάθεια του να κάνει  το μαύρο - άσπρο τον έχει εκθέσει ανεπανόρθωτα στη λαϊκή συνείδηση.  

Η δήλωση πως «πριν τις εκλογές δεν είπα ότι μπορεί τα Μνημόνια να σκιστούν με ένα νόμο», αποδεικνύει πως ο Πρωθυπουργός ή πιστεύει πως ο ελληνικός λαός βρίσκεται σε μόνιμη… νάρκωση  και δεν καταλαβαίνει τι ακούει ή  έχει αποφασίσει να διαρρήξει πλήρως τις σχέσεις του με το λαϊκό αίσθημα και να δώσει τα διαπιστευτήρια στο κατεστημένο  πως αποτελεί έναν καθαρό υπερασπιστή της σκληρής λιτότητας που ζούμε. 

Το πιο πιθανό είναι πως ισχύει το δεύτερο. Δεν εξηγείται αλλιώς πως μετά την συνέντευξη του Πρωθυπουργού αντίστοιχες δηλώσεις είχαμε και από άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όπως του κ. Σκουρλέτη, ο οποίος από το βήμα της συνεδρίασης της Κ.Ε είπε «Ακόμα και αν δεν είχαν συμβεί όλα αυτά, ξέραμε ότι θα ήταν πολύ δύσκολο να δώσουμε την 13η σύνταξη, τον Δεκέμβριο» ενώ για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ «είπε ότι η ρητορική περί «κανενός φόρου» συνιστούσε υποχώρηση στον λαϊκισμό. 

Γίνεται συνεπώς αντιληπτό πως η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα, ετοιμάζει το νέο «βαρύ πυροβολικό» του κόμματος, για να καταφέρει να  εφαρμόσει κατά γράμμα τα νέα μνημόνια που σχεδιάζονται να έρθουν.  

Πρόθυμοι φαίνεται πως υπάρχουν εντός και εκτός του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ετσι το μόνο που απομένει είναι να δούμε είναι ποιοι θα προβάρουν τα νέα "κυβερνητικά κουστούμια", αλλά και την συλλογή από τις... γραβάτες του Αλέξη Τσίπρα