Δυόμισι χρόνια στην αντιπολίτευση και 5 μήνες στην διακυβέρνηση της χώρας και ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμα δεν έχει σχέδιο. Κανείς στο κόμμα αυτό δεν έκρινε σκόπιμο να συγκεντρωθούν πριν δυο χρόνια ή έστω... χθες φωτεινά μυαλά, να κλειδωθούν 10 μέρες στον  "Αστέρα" Βουλιαγμένης και να εκππονήσουν ένα πλήρες ρεαλιστικό σχέδιο για μια εκ θεμελίων ανασυγκρότηση της χώρας.

Όλο αυτό το διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε το εύκολο: Επηρέαζε τους πολίτες με καταγγελίες των καταστροφών των μνημονίων ενώ παράλληλα με μια αριστερότατη ρητορική, προσπαθούσε να καθησυχάζει τις εντός του κόμματος συνιστώσες. Για να λέμα την αλήθεια σχέδιο δεν χρειαζόταν! Η εξουσία θα του χαριζόταν από τους προηγούμενους.

Εντελώς πρόχειρα λοιπόν και στην λογική του "βλέποντας και κάνονοντας" ξεκίνησαν και τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους. Ούτε εκεί είχαν σχέδιο απλά επαναλάμβαναν τα θεωρητικά των τηλεπαραθύρων. 

Χρειάστηκε να περάσουν τέσσερις μήνες για να προσγειωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στον πλανήτη της πραγματικότητας. Η χώρα βουλιάζει, οι εταίροι δεν εκβιάζονται, τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ πέφτουν συνεχώς, η καταστροφή δεν έχει ούτε αρχή, ούτε τέλος. Ξεκινά από τα άδεια κρατικά ταμεία και φτάνει στην στάση πληρωμών εκατομμυρίων Ελλήνων.

Σε αυτή την δύσκολη στιγμή κάποιοι νομίζουν ότι μια επιστροφή στη δραχμή είναι μονόδρομος αλλά και λύση: Δεν πληρώνεις κανέναν, τυπώνεις όσα χαρτονομίσματα θέλεις για μισθούς και συντάξεις, ζεις για λίγο το μαρτύριο των κλειστών Τραπςεζών αλλά στη συνέχεια συνέρχεσαι. Μόνο που δεν είναι ακριβώς έτσι. Ακόμα και αν φέρουν τη δραχμή, το "κρυφό" νόμισμα της χώρας θα είναι το ευρώ.

Η πραγματική οικονομία θα λειτουργεί επί τη βάσει του ισχυρού νομίσματος, δηλαδή του ευρώ (η ελληνική οικονομία είναι ήδη εξ ολοκλήρου αποτιμημένη σε ευρώ). Στην μαύρη αγοράεντός Ελλάδος,  η δραχμή θα υποτιμάται συνεχώς, το ευρώ θα είναι το ισχυρό νόμισμα της χώρας.

Ιδού τι λέμε: Η δραχμή θα είναι το τυπικά επίσημο νόμισμα, το ευρώ όμως θα συνεχίσει να είναι το ουσιαστικό μέσο συναλλαγών. Σε μια τέτοια οικονομία - τέρας, δεν θα υπάρχει τραπεζική πίστη, η παραγωγική δραστηριότητα θα αποδιαλυθεί και η οικονομία θα κατρακυλήσει σε ακόμα πιο χαμηλά καταστροφικά επίπεδα.