Με χριστουγεννιάτικη διάθεση και αμείωτο κέφι, μέλη του τμήματος ΚΑΠΗ της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας, φιλοτέχνησαν υπό την καθοδήγηση της κ. Εύης Καλούδη και με την πολύτιμη βοήθεια του κ. Γιάννη Νταλώση, εκπληκτικές χριστουγεννιάτικες δημιουργίες με υλικά που συγκέντρωσαν τα ίδια τα μέλη, καθώς και διακοσμητικά είδη που τους διέθεσαν για την εν λόγω δράση οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας.

Εκπρόσωποι των ΚΑΠΗ υπό την συνοδεία της Προϊσταμένης κ. Δήμητρας Κωστοπούλου και των Κοινωνικών Λειτουργών της Διεύθυνσης Πρόνοιας κ.κ Αντιγόνης Μπουχώρη και Eλένης Πατσιούρα πραγματοποίησαν επίσκεψη στο 3ο Δημοτικό Σχολείο στις Εργατικές Κατοικίες Γιάννουλης, που επλήγη από τις πρόσφατες πλημμύρες.

Οι ηλικιωμένοι μαζί με τον Αϊ Βασίλη που τον υποδύθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία ο κ. Θεόδωρος Καρατέγος μέλος του ΚΑΠΗ, προσέφεραν χειροποίητες χριστουγεννιάτικες κατασκευές, προκειμένου να διατεθούν στο χριστουγεννιάτικο bazaar του σχολείου.

Με αμέτρητα χαμόγελα, αγκαλιές, χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα οι μικροί μαθητές υποδέχτηκαν τους ηλικιωμένους. Η Διευθύντρια του Σχολείου κ. Ευαγγελία Μπότη αλλά και οι εκπαιδευτικοί, μέσα σε κλίμα συγκίνησης και χαράς ευχαρίστησαν τους παρευρισκόμενους, τονίζοντας ότι με τη συγκεκριμένη κοινωνική δράση και πρωτοβουλία, τα ΚΑΠΗ του Δήμου Λαρισαίων έκαναν πράξη το μήνυμα των Χριστουγέννων για έμπρακτη προσφορά και αλληλεγγύη.

Τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν από τη φιλανθρωπική δράση θα διατεθούν για την κάλυψη αναγκών του σχολείου που επλήγη από τις πλημμύρες και έχει υποστεί τεράστιες ζημιές.

Επιπροσθέτως μέλη του ΚΑΠΗ πραγματοποίησαν επίσκεψη και στο 23ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, στην περιοχή Αγ. Γεωργίου. Προσέφεραν για το bazzar του σχολείου ξεχωριστά χειροποίητα στολίδια και διακοσμητικά.

Τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη σημαντικών αναγκών της σχολικής μονάδας, που επίσης υπέστη ζημιές από τις πλημμύρες. Η διευθύντρια του σχολείου κ. Μαρία Χάμου ευχαρίστησε τα μέλη των ΚΑΠΗ για την εν λόγω δράση, που κατάφεραν να μεταδώσουν το πνεύμα των Χριστουγέννων στα παιδιά αλλά και στους εκπαιδευτικούς, που το τελευταίο διάστημα αντιμετώπισαν πολλές δυσκολίες λόγω των επιπτώσεων από τις απρόσμενες καιρικές συνθήκες.