Ερώτηση προς τον ΥΠΑΑΤ Λευτέρη Αυγενάκη σχετικά με πιθανή παράταση του προγράμματος “Μείωση της ρύπανσης νερού από γεωργική δραστηριότητα” είχε υποβάλλει ο Λάρισαίος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Καπετάνος στις 22 Νοεμβρίου του 2023.

Με το ερώτημά  του ο κ. Καπετάνος ανέλυσε την κατάσταση που επικρατεί στη Θεσσαλία μετά τις αλλεπάλληλες πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή με τη συγκέντρωση υδάτων στη Θεσσαλική λεκάνη να ελλοχεύει τον κίνδυνο αύξησης συγκέντρωσης νιτρικών στα υπόγεια ύδατα.

Στις 28 Δεκεμβρίου 2023 κοινοποιήθηκε στο Λαρισαίο βουλευτή η απάντηση του Υπουργείου μέσω του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Διονύση Σταμενίτη, σχετικά με το ερώτημά του Χρήστου Καπετάνου, ότι το ΥΠΑΑΤ εξετάζει θετικά το ενδεχόμενο νέας προκήρυξης της Δράσης 10.1.4, ιδιαίτερα για τη Θεσσαλία, τον Έβρο και τη Φθιώτιδα.

Ο βουλευτής της Λάρισας της ΝΔ αμέσως μόλις έλαβε την απάντηση του υπουργείου προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις:

«Μιλώντας με τους αγρότες της περιοχής μας και βλέπωντας την έκδηλη ανησυχία τους αφενός για το μεγάλο όγκο υδάτων που συγκέντρώνονται στη Θεσσαλική λεκάνη και αφετέρου τον κίνδυνο αύξησης συγκέντρωσης νιτρικών στα υπόγεια ύδατα υπέβαλλα αμέσως σχετική ερώτηση προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τον ΥΠΑΑΤ Λευτέρη Αυγενάκη.

Η απάντηση που έλαβα χτες από την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ δείχνει ότι ηΚυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη συνεχίζει να βρίσκεται στο πλευρό των αγροτών της πληγωμένης Θεσσαλίας.

Προχωράμε και εντείνουμε τους ρυθμούς.

Χρόνια Πολλά!

Καλή Χρονιά»!