Επίσκεψη στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και συνάντηση με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνο Κυρανάκη, πραγματοποίησε ο Λαρισαίος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Καπετάνος.

Η ατζέντα θεμάτων ήταν μεγάλη καθώς τα τελευταία χρόνια το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης έχει κάνει άλματα, διευκολύνοντας σημαντικά την νκαθημερινή εξυπηρέτηση των πολιτών, ωστόσο υπάρχουν ακόμα υπηρεσίες οι οποίες είναι χρονοβόρες λόγω της γραφειοκρατίας και της έλλειψης προσωπικού.

Τα Κτηματολογικά Γραφεία μέχρι και σήμερα, αποτελούν υπηρεσίες οι οποίες πολλές φορές αργοπορούν τους έλληνες πολίτες, στις διαδικασίες μεταβιβάσεων και μεταγραφών ακινήτων. Σε πολλές περιπτώσεις χρειάζεται να περιμένει κανείς μήνες για να δει την αλλαγή της ιδιοκτησίας να πραγματοποιείται, μετά την υπογραφή ενός συμβολαίου.

«Επισκέφθηκα τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνο Κυρανάκη με αφορμή θέματα που προκύπτουν ειδικά στο Νομό της Λάρισας μετά και την πρωτοφανή θεομηνία που άλλαξε τα πάντα.

Αδιαμφισβήτητα το συγκεκριμένο Υπουργείο τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει άρδην την Ελλάδα, ακολουθώντας τα σύγχρονα ευρωπαϊκά πρότυπα, ενώ και ο Δημήτρης Παπαστεργίου και ο Κώστας Κυρανάκης πραγματοποιούν μια εξαιρετική δουλειά, συνέχεια αυτής του Κυριάκου Πιερρακάκη.

Ωστόσο υπηρεσίες όπως το Κτηματολόγιο παραμένουν δύσκαμπτες και χρονοβόρες για τους έλληνες πολίτες».

Αυτά ανέφερε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του, ο Λαρισαίος Βουλευτής Χρήστος Καπετάνος, ενώ συνέχισε:

«Τα μέτρα της ταχείας ηλεκτρονικής διεκπεραίωσης των συμβολαίων με τον ψηφιακό φάκελο μεταβίβασης ακινήτων, όπου ο κάθε πολίτης από το νέο έτος= που έχει κτηματογραφημένο ακίνητο θα μπορεί να το μεταβιβάζει ψηφιακά, αποτελούν σημαντικά βήματα για τον εκσυγχρονισμό και του Ελληνικού Κτηματολογίου.

Συνάμα, ζήτησα από τον κ. Κυρανάκη να δοθεί και στους Λαρισαίους δικηγόρους η δυνατότητα να αναλαμβάνουν τη διεκπεραίωση μεταβιβάσεων και μεταγραφών στο Κτηματολόγιο Λάρισας, με σκοπό την έγκαιρη διεκπεραίωση, ειδικά για το Νομό μας, ο οποίος ταλαιπωρείται σημαντικά το τελευταίο διάστημα.

Μάλιστα κατά τη διάρκεια της συνάντησης μας με τον Υφυπουργό, πραγματοποιήσαμε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του ΔΣΛ κ. Τρύφωνα Τσάτσαρο.

Επίσης, είχα επικοινωνία και συνεχάρη το νέο Προϊστάμενο και καλό φίλο Χρήστο Παπαβασιλείου που ανέλαβε Προιστάμενος του Κτηματολογικού Γραφείου Θεσσαλίας, το οποίο πρέπει να ενισχυθεί και με επιπλέον προσωπικό.

Ευχαριστώ θερμά τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη, ο οποίος άκουσε με ενδιαφέρον τους προβληματισμούς που του μετέφερα, διαβεβαιώνοντας με πως το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης θα εξετάσει άμεσα το ζήτημα».