Μακροπρόθεσμο σχέδιο, σταθερή παρουσία στην βάση της κοινωνίας (επιμελητήρια, αυτοδιοίκηση, κλάδοι εργαζομένων), δημιουργία ομάδων εργασίας για τα κρίσιμα θέματα, περιλαμβάνονται στη στρατηγική που υποστηρίζει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος για την ανάκαμψη του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία.

Ο κ. Τσακαλώτος που διεκδικεί την προεδρία του κόμματος βρίσκεται σήμερα στη Λάρισα, μιλώντας σε στελέχη και φίλους και παρουσιάζοντας τις σκέψεις και τις επιδιώξεις του για την ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ.

“Το σύνθημα της δικής μου καμπάνιας είναι τρεις λέξεις: αξιοπιστία, ενότητα, αριστερά. Αυτό που χρειάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο για την ανάκαμψη του κόμματός μας , για την ανάκαμψη της αριστεράς. Αυτό δεν θα γίνει με μια εντυπωσιακή κίνηση, θα υποστηρίξουμε πολλά σχήματα στις αυτοδιοικητικές εκλογές , από την επόμενη μέρα των εκλογών πρέπει να προετοιμαστούμε για τις επόμενες, δεν γίνεται την τελευταία στιγμή. Χρειαζόμαστε σχέδιο για το 2026, αν ξέρεις που θέλεις να φτάσεις το 2026, ξέρεις τί πρέπει να κάνεις το 2024, το 2025 και από πού αρχίζεις.

Στις προηγούμενες εκλογές είχαμε μια θολή ταυτότητα, τα λέγαμε όλα, και προοδευτική παράταξη και συμμαχία, και αριστερά και δημοκρατική παράταξη.

Πρέπει να βρούμε τους προνομιακούς χώρους στην κοινωνική βάση όπου δεν έχουμε σταθερή παρουσία, είναι η τοπική αυτοδιοίκηση, είναι κάποιοι κλάδοι, είναι τα επιμελητήρια” ανέφερε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο κ. Τσακαλώτος αναφέρθηκε και στις καταστροφικές και φονικές πυρκαγιές λέγοντας ότι “οι δύσκολες συνθήκες με τις φωτιές τις τελευταίες εβδομάδες που δείχνουν ένα κράτος και μια κυβέρνηση που δεν έχουν τη δυνατότητα να σχεδιάζει και να αντιμετωπίζει τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. Θα πρέπει η κυβέρνηση να καταθέτει πριν την άνοιξη επιχειρησιακό σχέδιο για το πως θα αντιμετωπιστούν αυτά τα φαινόμενα και το Φθινόπωρο να κάνει απολογισμό“.

ertnews.gr