Το Σχολείο Αστρονομίας – ΚοινΣΕπ Έναστρον και το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών νομού Λάρισας – ΠΟΚΕΛ, ολοκληρώνουν τις καλοκαιρινές βραδιές φιλοσοφίας, κάτω από τον έναστρο ουρανό, στο Περιβόλι τ’ Ουρανού, στη Νέα Σμύρνη Λάρισας, με την 3η βραδιά, η οποία θα γίνει τη Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2023, στις 7:45 μ.μ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη κι επειδή οι θέσεις, περιορισμένες, όποιος ενδιαφέρεται να συμμετάσχει, πρέπει να το δηλώσει στο e-mail: info@enastron.org

Την εισήγηση έχει προετοιμάσει ο μαθηματικός, Γιάννης Τζέλιος κι έχει τίτλο: «Είναι και Ουδέν είναι – μια υπαρξιακή αναμόχλευση», ενώ μετά την ομιλία θα ακολουθήσει συζήτηση κι ερωτήσεις από το κοινό. Θα αναφερθεί στις αισθήσεις και τις ψευδαισθήσεις, την ύπαρξη και την ανυπαρξία, την έννοια του χωροχρόνου, τις μαύρες τρύπες και τα Κβάζαρς, τους ενεργούς γαλαξιακούς πυρήνες.

Θα ασχοληθεί και με ερωτήματα, όπως τι είναι ο κόσμος και τι η ζωή; Μήπως ο χρόνος προϋπήρχε του χώρου; Πού βρίσκεται το τέλος του χρόνου; «Ό,τι σε αρμονική ευταξία υπάρχει είναι καταδικασμένο να πάψει να υπάρχει».