Μια αξέχαστη εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποίησε το 3ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Λάρισας στο Πάρκο Καινοτομίας JOIST, που αποτελεί έναν χώρο όπου η δημιουργικότητα συναντά την τεχνολογία και με πληθώρα δραστηριοτήτων και εκθέσεων, παρέχει μια ενδιαφέρουσα προοπτική για τους νέους να εξερευνήσουν τις δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία και η καινοτομία.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι Μαθητές και οι Εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν για τις δραστηριότητες του Πάρκου, εξερευνώντας τον κόσμο της τεχνολογίας, της δημιουργικότητας και της επιχειρηματικότητας.

Την εξαιρετική εμπειρία της τεχνολογίας και της καινοτομίας συμπλήρωσαν με την επίσκεψή τους στην Έκθεση Τεχνολογίας με θέμα «Από τον Τροχό στην Τεχνητή Νοημοσύνη: Μια Σύντομη Ιστορία της Καινοτομίας – ΜΕΡΟΣ ΙΙΙ – Ροκοκό, 1η & 2η Βιομηχανική Επανάσταση», όπου είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν την εξέλιξη της τεχνολογίας μέσα από μηχανήματα, εφαρμογές, ανακαλύψεις και τεχνοτροπίες, παρακολουθώντας τη συνεχή πορεία της ανθρώπινης δημιουργικότητας.

Στη συνέχεια, επισκέφτηκαν την αίθουσα εικονικής πραγματικότητας (VR) και με τη χρήση ειδικών γυαλιών «μεταφέρθηκαν» σε εντυπωσιακούς κόσμους και βίωσαν μοναδικές εμπειρίες, ενισχύοντας τη φαντασία τους και εμπλουτίζοντας τις γνώσεις τους.

Το ταξίδι στην τεχνολογία ολοκληρώθηκε στο εργαστήριο σχεδίασης, όπου δημιούργησαν τα δικά τους έργα και μέσα από πειραματικό περιβάλλον, εξέφρασαν τις ιδέες τους, ενισχύοντας την αυτοπεποίθησή τους και τις δεξιότητές τους στην τεχνολογία.

Αυτή η εκπαιδευτική επίσκεψη αναδεικνύει τη σημασία της εμβάθυνσης στον κόσμο της τεχνολογίας και της καινοτομίας μέσω πρακτικών εμπειριών και δραστηριοτήτων και οι συμμετέχοντες αναχώρησαν με νέες γνώσεις, εμπνευσμένοι να εξερευνήσουν περισσότερο τον συναρπαστικό κόσμο της τεχνολογίας.

Η Διεύθυνση, ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι Μαθητές του 3ου Εσπερινού ΕΠΑΛ εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους στους υπευθύνους και το προσωπικό του Πάρκου Καινοτομίας JOIST για αυτήν την υπέροχη εμπειρία