Κοσμοπλημμύρα στην τελετή λήξης του 6ου Διεθνούς Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών “Κοιλάδα των Τεμπών” στο βοηθητικό γήπεδο του Μακρυχωρίου το βράδυ της Τρίτης 18 Ιουλίου.

Το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών “Κοιλάδα των Τεμπών” έχει γίνει πλέον θεσμός. Φέτος, ξεκίνησε στις 14 Ιουλίου και έληξε την Τρίτη 18 Ιουλίου το βράδυ. Ο συγκεκριμένος θεσμός αποδεικνύει για ακόμη μία φορά ότι η μουσική ενώνει τους λαούς.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Σύλλογο Γυναικών Μακρυχωρίου σε συνεργασία με τον ΔΟ.ΠΑ.ΠΕ.ΠΤ. και τον Δήμο Τεμπών, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Οι χορευτικές ομάδες που φιλοξενήθηκαν στο Μακρυχώρι, ήταν από την πόλη Baranya της Ουγγαρίας και Banat-Pionir της Σερβίας. Ο Σύλλογος Γυναικών Μακρυχωρίου μαζί με τις φιλοξενούμενες χορευτικές ομάδες, χόρεψαν και ξεναγήθηκαν σε διάφορα μέρη του Δήμου Τεμπών, όπως Σπηλιά, Καλλιπεύκη και στις παραλίες του Δήμου.

Στην τελετή λήξης, εκτός από τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου Γυναικών Μακρυχωρίου και τις φιλοξενούμενες χώρες, συμμετείχαν και τα χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Πνευματικού Συλλόγου Καβάσιλων Ν. Ημαθίας, “Ο Χαμαετός”. Τη μουσική επιμέλεια του Φεστιβάλ, επιμελήθηκε ο κ. Νίκος Φιλιππίδης με το κλαρίνο του, η κα. Λευκοθέα Φιλιππίδη και ο κ. Θωμάς Γρηγορόπουλος στο τραγούδι, ο κ. Κώστας Φιλιππίδης στο λαούτο, ο κ. Θάνος Ρούμπος στο βιολί και ο κ. Αποστόλης Μαυρατζάς στα κρουστά. Τη χορευτική επιμέλεια του 6ου Διεθνούς Φεστιβάλ είχε ο ταλαντούχος χοροδιδάσκαλος κ. Βαγγέλης Μάγειρας.

Στο Φεστιβάλ παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, ο οποίος και βραβεύτηκε για την πολύτιμη προσφορά και βοήθειά του στο Φεστιβάλ.
Στο Φεστιβάλ παρευρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Λάρισας κ. Βασίλειος Πινακάς και ο Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΕ Λάρισας κ. Νίκος Λιούπας.

Ακόμη, παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Δημήτριος Μαιμάρης, οι Αντιδήμαρχοι, κ.κ. Παναγιώτης Γκατζόγιας, Γιώργος Ντόντος, Βασίλειος Σίμος, Νικόλαος Μητσογιάννης, ο Πρόεδρος του ΔΟ.ΠΑ.ΠΕ.Π. Γιώργος Νικολάου, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιώργος Κυρίτσης, η Πρόεδρος της Κοινότητας Μακρυχωρίου κα. Άννα Καραπάνου-Μαγαλιού, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Συκουρίου κ. Μιχάλης Γκουντής, η τοπική σύμβουλος Συκουρίου κα. Όλγα Μπακαγιάννη-Φασούλα, η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος κα. Ευαγγελία Λανάρα, η κα. Γεωργία Συκιώτη, πρόεδροι συλλόγων και φορέων, πλήθος δημοτών και επισκεπτών.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Τεμπών ανέφερε: “Είναι η 6η χρονιά που πραγματοποιείται το Διεθνές Φεστιβάλ και ήδη έχει γίνει πλέον θεσμός. Πραγματικά, με τιμά και με συγκινεί βαθύτατα η βράβευση από εσάς, τον Σύλλογο Γυναικών Μακρυχωρίου και σας ευχαριστώ πολύ. Ως Δήμαρχος Τεμπών και εκπρόσωπος του δημοτικού συμβουλίου, αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια για την επιτυχή έκβαση του Φεστιβάλ και σημειώνω ότι είναι τιμή μας να συμβάλλουμε από την πλευρά μας σε έναν τόσο δραστήριο και πολυπράγμον Σύλλογο.

Συγχαίρω ακόμη, την αεικίνητη Πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Μακρυχωρίου κα. Δήμητρα Τάσιου, καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. που συνέβαλαν ενεργά και εθελοντικά, ώστε να πραγματοποιηθεί με επιτυχία το Φεστιβάλ. Επίσης, συγχαίρω τις γυναίκες του Μακρυχωρίου, οι οποίες φρόντισαν για τη σίτιση των φιλοξενούμενων χωρών.

Οι γυναίκες του Μακρυχωρίου, όπως και ο Σύλλογος Γυναικών, για μία ακόμη φορά απέδειξαν πόσο μεράκι και αγάπη έχουν για το χωριό τους και προσπαθούν να το αναδείξουν με κάθε τρόπο.

Επίσης, ο ζήλος που επέδειξαν αυτές τις ημέρες είναι αξιοσημείωτος και χαρακτηριστικός, επιδιώκοντας την ανάδειξη και τη διατήρηση της παράδοσης και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, όχι μόνο σε εμάς τους γηγενείς, αλλά και διεθνώς”.