Από το Επιμελητήριο Λάρισας ανακοινώνεται ότι η Γενική Γραμματέας του Επιμελητηρίου Λάρισας κα Καλλιόπη Τζήκα και το μέλος του Δ.Σ κ. Μωυσής Μανουάχ εκπροσώπησαν τον φορέα στην 5η Εθνική Συνδιάσκεψη Εκλεγμένων Ασφαλιστών στα Επιμελητήρια, που πραγματοποιήθηκε στις 25- 11-2023 στην Θεσσαλονίκη από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Θέματα που απασχόλησαν την φετινή Συνδιάσκεψη ήταν το νέο Φορολογικό Νομοσχέδιο, η Κλιματική Αλλαγή και οι Φυσικές Καταστροφές καθώς και ο Αθέμιτος Ανταγωνισμός.

Στην τοποθέτησή της η κα Τζήκα κατέθεσε πρόταση να ξεκινήσει από την βαριά πληττόμενη Θεσσαλία μια νέα αντίληψη και ένα νέο μήνυμα για την ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών.

Η κα Τζήκα προσκάλεσε τους συμμετέχοντες να σκεφτούν και να προτείνουν την επιδοτούμενη ασφάλιση, την υποστηριζόμενη ασφάλιση προκειμένου, όχι μόνο η Θεσσαλία να στηριχθεί, αλλά να σηματοδοτηθεί η νέα αντίληψη για τον κλάδο και τα ασφαλιστικά προϊόντα, που θα οδηγήσει σε μια πιο ασφαλισμένη κοινωνία, πιο βέβαιη για την προστασία των πραγμάτων της και των ανθρώπων της, για μια πιο σίγουρη πολιτεία και πιο σταθερή οικονομία.

Εάν η Θεσσαλία ήταν ασφαλισμένη σωστά, σήμερα τα πράγματα θα ήταν πιο εύκολα. Με το 10% μόνο των περιουσιών της Θεσσαλίας που ήταν ασφαλισμένες, οι ασφαλιστικές εταιρίες ξεπέρασαν στις αποζημιώσεις- στη Θεσσαλία ΜΟΝΟ - τα 372 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως είπε και ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Ταχιάος στην ομιλία του, το κράτος δεν αποσύρεται αλλά δεν μπορεί να κάνει και τα πάντα!!!

Στην Συνδιάσκεψη παραβρέθηκε ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Θεοχάρης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Αγγελούδης και πλήθος κυβερνητικών και αυτοδιοικητικών παραγόντων.