Λίγο πριν τις εννέα χθες το πρωί σκαπτικό μηχάνημα φθάνει στον χώρο που φυλάσσονται τα χώματα που μεταφέρθηκαν από τον τόπο της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη λίγες ώρες μετά την μοιραία σύγκρουση.

Αφού επιβεβαιώθηκε ότι είναι εκείνα που μεταφέρθηκαν από το σημείο της σύγκρουσης λήφθηκε δείγμα από 12 διαφορετικά σημεία για να σταλούν για ανάλυση στο γενικό χημείο του κράτους.

«Φαίνεται ότι κάποιος εκείνη την πρώτη ημέρα έκρινε ότι αυτά τα χώματα δεν είναι χρήσιμα για την διερεύνηση και έδωσε οδηγίες σε κάποιους να τα πετάξουν. Με ένα χρόνο καθυστέρηση είναι λιγότερα αυτά που ελπίζουμε ότι θα βρούμε», είπε ο Κώστας Λακαφώσης, μέλος επιτροπή Διερεύνησης Ανεξάρτητων Πραγματογνωμόνων Οικογενειών.

Η μητέρα του 34χρονου Βάιου Βλάχου, ενός από τα 57 θύματα των Τεμπών. βρέθηκε στο σημείο των ερευνών. 14 μήνες μετά, ελπίζει ότι τα αποτελέσματα των αναλύσεων θα βοηθήσουν στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

«Θέλαμε να δούμε τον χώρο και είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι που έχει ξεκινήσει αυτή η διαδικασία και σίγουροι ότι θα γίνει σωστά, όπως πρέπει».

«Η δικαιοσύνη θα κάνει το χρέος της όπως οφείλει», τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μιλώντας για πόνο και οργή που διακατέχει τους πάντες από τη βραδιά της μοιραίας σύγκρουσης.

«Aπό την ημέρα εκείνη, όταν βλέπω γραμμές ή τρένο, πέρα από τον πόνο και την οργή, νιώθω και ντροπή ακόμη».

megatv.com