Έφτασε το τελωνείο της Λάρισας η διευκρινιστική εγκύκλιος του υπουργείου η οποία ρυθμίζει το θέμα της απόσταξης για τους διήμερους αμπελοκαλλιεργητές.  Με τον τρόπο αυτό ανάβει ουσιαστικό το πράσινο φως για την εκκίνηση της διαδικασίας.
Σε ανακοίνωση των Αγροτικών Συλλόγων Τυρνάβου, Αμπελώνα, Δαμασίου και Αργυροπουλίου τονίζεται ότι «ο αγώνας μας έφερε αποτελέσματα».
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Οι Aγροτικοί Σύλλογοι Τυρνάβου, Αμπελώνα, Δαμασιου, Αργυροπουλιου χαιρετίζουν τους εκατοντάδες αμπελοκαλλιεργητές οι οποίοι συμμετείχαν με τα τρακτέρ τους δυναμικά στη κινητοποίηση που οργανώθηκε.
Για ακόμη μια φορά επιβεβαιώθηκε πως ο αγώνας μας έφερε αποτελέσματα γιατί κάτω από τη πίεση των αγροτών που κινητοποιήθηκαν η κυβέρνηση αναγκάστηκε να δώσει πολιτική λύση.
Επειδή κάποιοι θα βγουν να πανηγυρίσουν όπως κάνανε και στο παρελθόν ότι λύθηκε το πρόβλημα κατόπιν ενεργειών τους, ρωτάμε γιατί δεν είχε λυθεί εδώ και σαράντα μέρες και λύθηκε όταν βγήκανε στο δρόμο οι αγρότες.
Με τη λήξη της αποστακτικής περιόδου δε θα καθίσουμε με σταυρωμένα χέρια αλλά θα οργανωθούμε ώστε να διεκδικήσουμε οι αμπελοκαλλιεργητές να μη χάσουν το κεκτημένο δικαίωμα της απόσταξης των τεσσάρων διήμερων που κατέχουν από το 1917. Διότι ο τοπικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παπαδόπουλος σε δηλώσεις του ανέφερε ότι του χρόνου οι αμπελοκαλλιεργητές δε θα έχουν αυτό το δικαίωμα της απόσταξης.
Η ιστορία μας δίδαξε για ακόμη μια φορά ότι, ότι κερδίσαμε το κερδίσαμε με αγώνες και τα τρακτέρ στο δρόμο!»