Ενας Τυρναβίτης επιστήμονας ο Δημήτρης Π. Σιαφαρίκας συμμετείχε ενεργά στην ερευνητική ομάδα για την μελέτη και κατασκευή του ενός εκ των δύο Ελληνικών δορυφόρων, τον DuthSat, ως αριστούχος προπτυχιακός φοιτητής του Πολυτεχνείου Ξάνθης.
Ηταν στη μία από τις δύο ομάδες επιστημόνων που δημιούργησαν τους 2 μικροδορυφόρους UPSat και DUTHSat οι οποίοι εκτοξεύτηκαν με επιτυχία στο διάστημα, της 18ης Απριλίου στις 18:12 ώρα Ελλάδας, μαζί με 26 άλλους παρεμφερείς μικροδορυφόρους, από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι, στο ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα των ΗΠΑ, πάνω σε ένα πύραυλο-φορέα «Atlas V», με προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).
Κατόπιν επικοινωνίας της ιστοσελίδας μας με τον νεαρό επιστήμονα, ο οποίος συνεχίζει τις σπουδές του στην Αμερική ως υπότροφος υποψ. Διδάκτωρ, μας ανέφερε ότι αισθάνεται συγκίνηση και τιμή που αποτέλεσε μέρος αυτής της σημαντικής επιστημονικής προσπάθειας και τώρα μπορεί να «βλέπει» το αποτέλεσμα της ομαδικής αυτής δουλειάς να ταξιδεύει στο διάστημα!

Μας παρακάλεσε δε να μεταφέρουμε μέσω της σελίδας ότι χαίρεται ακόμη περισσότερο που ως Τυρναβίτης εκπροσωπεί την πόλη του σε σημαντικά ερευνητικά προγράμματα σε Ελλάδα και Αμερική.
Παροτρύνει δε τους νέους του Τυρνάβου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, μαθητές και σπουδαστές, να εργάζονται με αγάπη και μεράκι για το αντικείμενο της δουλειάς ή των σπουδών τους, καθώς οι δρόμοι που μπορεί να ανοιχτούν μπροστά τους και οι συγκινήσεις που μπορεί να ζήσουν μπορεί να εκπλήξουν και τους ίδιους!
paidis.com