Τα θερμά συγχαρητήριά του στο Δημοτικό Σχολείο Δαμασίου για το 2ο βραβείο και στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελώνα για το 3οβραβείο που έλαβαν στον 9ο καλλιτεχνικό διαγωνισμό του Κέντρου Πρόληψης ΠΕ Λάρισας ΟΚΑΝΑ με θέμα «Μπαίνοντας στα παπούτσια του άλλου …συνδέομαι» απευθύνει ο δήμαρχος Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας, με αφορμή και την ημέρα κατά των Ναρκωτικών (26 Ιουνίου).

Στο μήνυμα του, ο δήμαρχος κ. Κόκουρας αναφέρει ότι «τέτοιες διακρίσεις αποτελούν την καλύτερη απάντηση των νέων στη μάστιγα της εποχής» και δεσμεύεται «η δημοτική αρχή Τυρνάβου να στηρίξει με κάθε τρόπο, σχετικές πρωτοβουλίες και δράσεις».

Αναλυτικότερα η δήλωση του Γ. Κόκουρα για τις διακρίσεις των δύο σχολείων του δήμου του, έχει ως εξής: «Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς, για τη σπουδαία διάκριση που κατέκτησαν στον 9ο καλλιτεχνικό διαγωνισμό του Κέντρου Πρόληψης ΠΕ Λάρισας ΟΚΑΝΑ με θέμα «Μπαίνοντας στα παπούτσια του άλλου …συνδέομαι».

Η επιτυχία αυτή μας κάνει να νοιώθουμε για μια ακόμη φορά υπερήφανοι για το εκπαιδευτικό έργο που αναπτύσσεται στα σχολεία του Δήμου μας. Τα παιδιά μας με τον ενθουσιασμό της νιότης τους, δημιουργούν οράματα, στέλνουν μηνύματα, τα οποία οφείλουμε όλοι να ακούμε.

Πολλά συγχαρητήρια και στους εκπαιδευτικούς για την σωστή καθοδήγηση και την έμπνευση που παρείχαν στα παιδιά προσήλωση  στον στόχο. Όσον αφορά στους γονείς, ας απολαύσουν την περηφάνια και την χαρά που νιώθουν. Συγχαρητήρια και στον ΟΚΑΝΑ για τις αξιόλογες δράσεις που αναλαμβάνει και φυσικά για την συνολική του προσφορά.  

Ως Δημοτική Αρχή, συνεχίζουμε να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια και να εξασφαλίσουμε στα παιδιά μας όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες και ευκαιρίες μάθησης, παροτρύνοντας τους συνάμα να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς και μαζικές εκδηλώσεις.

Όσον αφορά στην αντιμετώπιση της μάστιγας των ναρκωτικών, τα οποία δεν είναι λύση για κανένα πρόβλημα, η δημοτική αρχή απευθύνει ανοικτό προσκλητήριο προς κάθε συλλογική οργάνωση και κάθε δημότη χωριστά για συστράτευση και διαρκή αγώνα.

Χρειάζεται συνεχή προσπάθεια και επιβάλλεται να ενεργοποιηθούμε όλοι μας, κυρίως στον τομέα της πρόληψης, προστατεύοντας τα παιδιά και τους νέους ανθρώπους από αυτόν τον εφιάλτη».