Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη  Πέμπτη 2 Μάη  η συγκέντρωση  γυναικών που οργάνωσε η κομματική οργάνωση Τυρναβου με θέμα «η στρατηγική της ΕΕ στις γυναίκες, η πρόταση του ΚΚΕ», μπροστά στις επερχόμενες ευρωεκλογές.
Στην συγκέντρωση μίλησε  η Μαρία Γαβαλά μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφια ευρωβουλευτής, και χαιρέτησαν ο Στέλιος Χατζηκράχτης υποψήφιος Δήμαρχος Τυρνάβου με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" και η Κική Καρυώτη υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος
Στην ομιλία της η Μαρία Γαβαλά στάθηκε στα εξής μεταξύ άλλων, ότι «κριτήριο ψήφου είναι αν οι εργαζόμενες γυναίκες θα επιτρέψουν  με την ψήφο τους στα κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ κ.ά.), να συνεχίζεται  τσάκισμα της ζωής και των δικαιωμάτων τους, να συνεχίσουν ανεμπόδιστα την επιχείρηση πλήρους υποταγής,   να συνεχίζουν στον ίδιο δοκιμασμένο δρόμο, που μας πάει απ' το κακό στο χειρότερο, ή αν  αξιοποιήσει την ψήφο τους για την ενίσχυση  του ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες, για να ανοίξει ο δρόμος της πάλης για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής - λαϊκής οικογένειας;
Γι αυτό και πρέπει να φτάσει όσο το δυνατόν πιο πλατιά το μήνυμα «Ισχυρό ΚΚΕ παντού», ως η μοναδική πολιτική δύναμη που έχει σχέδιο και πολιτική πρόταση – τη μοναδική απάντηση στη μοιρολατρία, στον συμβιβασμό, στα σχέδια για συνέχιση και κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης μετά τις εκλογές.
Που μάχεται κόντρα στις επιδιώξεις της αστικής τάξης για παραπέρα ενσωμάτωση στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, όπως τις βλέπουμε και στην περιοχή μας .
Πολιτική πρόταση διεξόδου για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου, για την εργατική εξουσία, τον σοσιαλισμό.
Το ΚΚΕ απλώνει το χέρι σ' όλους όσοι δεν συμβιβάζονται με τη μιζέρια, σ' όλους όσοι θέλουν την επόμενη μέρα να γίνει πιο ισχυρός ο αγώνας για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, για άλλη προοπτική.
Η παραμονή στην ΕΕ – Ευρωζώνη δεν είναι μονόδρομος, η κοινωνία μπορεί να ζήσει χωρίς καπιταλιστές, να βάλει σε κίνηση την παραγωγή, τις υπηρεσίες με άλλες κοινωνικές σχέσεις.
Δείτε, για παράδειγμα, γιατί σήμερα δεν ικανοποιούνται οι σύγχρονες ανάγκες της πλειοψηφίας των γυναικών, σε συνθήκες αύξησης της παραγωγικότητας της εργασίας, επιστημονικής – τεχνολογικής ανάπτυξης, που αντικειμενικά μπορούν να συμβάλλουν στη διευκόλυνση της ανθρώπινης αναπαραγωγής;
Γιατί σήμερα ενώ υπάρχουν όλες οι δυνατότητες για την καθολική συμμετοχή των γυναικών στην κοινωνική εργασία, με σταθερή δουλειά – με βάση το αντικείμενο ειδίκευσης, με γενική μείωση του εργάσιμου χρόνου και ταυτόχρονα άνοδο του βιοτικού επιπέδου, γιατί αυτή η ανάγκη δεν ικανοποιείται.
Το αντίθετο μάλιστα, το ποσοστό ανεργίας των νέων στην Ευρωζώνη ξεπερνά το 17%, η μερική απασχόληση το 21%, ενώ το 22,5% του πληθυσμού ζεί στο όριο της φτώχιας ή κάτω απ’ αυτό, ενώ το ποσοστό της μερικής απασχόλησης των γυναικών φτάνει στο 31, 5%.
Τι είναι αυτό που εμποδίζει να ικανοποιηθεί η ανάγκη της γυναίκας στη δημιουργική αξιοποίηση του μη εργάσιμου χρόνου, σε κάθε πεδίο των ενδιαφερόντων της, στην σχέση με το παιδί, την οικογένεια, να αποκτήσει ουσιαστικό και όχι τυπικό- νομοθετικό χαρακτήρα η συμμετοχή της στην κοινωνική εργασία και η δράση της ισότιμα με τον άντρα;
Εμπόδιο στις παραπάνω αντικειμενικές δυνατότητες, που γεννά η εποχή μας, είναι η οργάνωση της παραγωγής με κριτήριο το καπιταλιστικό κέρδος, που πλέον οδηγεί σε παρασιτικά φαινόμενα, στην εποχή του υπερσυγκεντρωμένου κεφαλαίου των πολυεθνικών ομίλων  λιμνάζει και δε μπορεί να επενδυθεί με ικανοτποιητικό ποσοστό κέρδους.
Στάθηκε επίσης σε διάφορα παραδείγματα από την πολιτική της ΕΕ, με κύρια τα ζητήματα των εργασιακών σχέσεων, της «ευελιξίας» στην αγορά εργασίας, που κύρια εφαρμόζεται στις γυναίκες, για τη λεγόμενη «συμφιλίωση της οικογενειακής και της επαγγελματικής ζωής των γυναικών», για την συμμετοχή τους στα Κέντρα Λήψης αποφάσεων, για την κακοποίηση και την ενδοοικογενειακή βία και τη θέση του ΚΚΕ απέναντι σε όλα αυτά τα ζητήματα.
Ο Στέλιος Χατζηκράχτης αναφέρθηκε στην εργαζόμενη γυναίκα στις υπηρεσίες του Δήμου και ιδιαίτερα στην καθαριότητα, την επικίνδυνη και ανθυγιεινή εργασία με ελλειπή μέτρα ασφαλείας, τα "ατυχήματα", τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις (δίμηνα- οκτάμηνα) με μισθούς πείνας, για την απουσία της σημερινής  δημοτικής αρχής και των προηγούμενων μέτρων που θα ανακουφίζουν τις γυναίκες, αναπτύσσοντας  τη θέση της ΛΑ.ΣΥ. για πάλη μαζί με τους εργαζόμενους για μόνιμη και σταθερή εργασία και μέτρα προστασίας, ένταξη στα Β.Α. Επαγγέλματα.. Για την σοβαρή  έλλειψη παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, αφού  ένας βρεφονηπιακός σταθμός υπάρχει για όλο τον Τύρναβο και ένας στον Αμπελώνα, για την πάλη που πρεπει να αναπτυχθεί για πλήρη κάλυψη των αναγκών, κάλεσε τις γυναίκες να υπερψηφίσουν τη «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ,
Η Κική Καρυώτη αναφέρθηκε στην ομιλία της Για την κατάσταση της γυναίκας το 2019, της εργαζόμενης γυναίκας, το μισθό, τα μειωμένα ωράρια. για τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης εφαρμόζοντας τις οδηγίες της ΕΕ. Για την κακοποίηση γυναικών και τη μονόπλευρη αντιμετώπιση από τους άλλους υποψηφίους, αποκρύβοντας ότι κακοποίηση είναι και η απόλυση εγκύου, οι εκβιασμοί των εργοδοτών, η απλήρωτη εργασία ,καταλήγοντας  στην ανάγκη στήριξης του ΚΚΕ παντού, σ' όλα τα ψηφοδέλτια.