«Στα δύσκολα αξιολογείς τους ανθρώπους, πόσο δε μάλλον τους πολιτικούς! Στα εύκολα, στις παρελάσεις, τις καταθέσεις στεφάνων και τις φωτογραφίες selfie, όλοι είναι καλοί! Το ζητούμενο, όμως, για τους πολιτικούς είναι να δίνουν λύσεις στα δύσκολα».
Τα παραπάνω τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, χαιρετίζοντας την εκδήλωση της ΔΗΜΤΟ Τυρνάβου της ΝΔ με καλεσμένους τον τομεάρχη Οικονομικών του κόμματος, βουλευτή Φθιώτιδος κ. Χρήστο Σταϊκούρα και τον πρώην Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Μελά.
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος εξέφρασε τη χαρά του «γιατί και οι δυο προσκεκλημένοι μας,με τους οποίους συνεργάστηκα,είναι πολιτικοί και τεχνοκράτες που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία.

Δύσκολη η συγκυβέρνηση...
Με τον Χρήστο βρεθήκαμε στην συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου αμφότεροι ως αναπληρωτές υπουργοί. Εκείνος στο υπουργείο Οικονομικών κι εγώ στο Αγροτικής Ανάπτυξης. Και οι δυο είχαμε προϊσταμένους υπουργούς που δεν προέρχονταν από τον δικό μας πολιτικό χώρο.
Δεν είναι εύκολη υπόθεση η συγκυβέρνηση. Και μια και έχουμε αγροτικές κινητοποιήσεις θυμούμαι ότι στις αντίστοιχες του 2013 σε συνεργασία με τον Χρήστο βρήκαμε τη λύση για την αποκατάσταση του αγροτικού πετρελαίου που τότε είχε περικοπεί κατά 30 εκατομμύρια ευρώ, από τα αδιάθετα του επιδόματος θέρμανσης. Είναι τυχερή η Φθιώτιδα που διαθέτει πολιτικούς με σοβαρότητα, ήθος, υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα!

Το έργο που δεν φαίνεται...
Με τον Δημήτρη Μελά συνεργαστήκαμε στενά στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Τον γνώρισα όταν υπηρετούσε στις Βρυξέλλες και όταν γίναμε κυβέρνηση εισηγήθηκα και επέμεινα για να γίνει Γενικός Γραμματέας του υπουργείου γιατί ήταν γνώστης των ευρωπαϊκών δεδομένων και της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, καθώς κρίσιμες αποφάσεις για τον αγροτικό τομέα λαμβάνονται στην ΕΕ.
Εκτός από το έργο που φαίνεται, υπάρχει κι αυτό που δεν φαίνεται, οι δυσμενείς εξελίξεις που αποτρέψαμε. Ο Δημήτρης γνωρίζει πώς πετύχαμε την απόφαση για ασφαλιστικά μέτρα υπέρ της Ελλάδας στην υπόθεση του “πακέτου Χατζηγάκη”, που απειλούσε να σκάσει στα χέρια μας. Γνωρίζει, επίσης, πώς πετύχαμε με παρέμβαση στο ανώτερο δυνατό επίπεδο, την ύστατη στιγμή, να υπάρξει βελτίωση στη συμφωνία ΕΕ-Καναδά για τη φέτα, για την οποία αρχικά δεν υπήρχε καμία προστασία».



Σκανδαλολογία...
Ο Θεσσαλός πολιτικός υπογράμμισε ότι «ταέργα και οι ημέρες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστά:
• Στην οικονομία φτωχοποίησαν τη μεσαία τάξη ξεζουμίζοντας επαγγελματίες, μισθωτούς και αγρότες σε φόρους και εισφορές.
• Στην παιδεία επέβαλαν την ισοπέδωση με τη λογική της ήσσονος προσπάθειας.
• Στη δημόσια τάξη, τομέα που μου εμπιστεύθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, ποτέ άλλοτε δεν υπήρξε τόσο αυξημένο αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες.
• Η βαρύτερη, όμως, κληρονομιά που αφήνουν είναι η εθνικά επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών, η τελευταία πράξη της οποίας επισφραγίστηκε προχθές με την επικύρωση του πρωτοκόλλου ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

Ισχυρή κυβέρνηση
Θέλω να ξέρετε ότι έχουμε να κάνουμε με αδίστακτους που θα μετέλθουν κάθε μεθόδευσης στο δρόμο προς τις εκλογές. Ήδη, τις επόμενες μέρες αναμένεται να υπάρξει νέο κύμα σκανδαλολογίας με στόχο να πληγούν πολιτικοί αντίπαλοι».
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος επισήμανε ότι «οι εκλογές που έχουμε μπροστά μας είναι κρίσιμες. Από το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών θα κριθεί το μέλλον της χώρας για πολλά χρόνια. Ήδη, ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να υπονομεύσει την επόμενη μέρα με την νάρκη της απλής αναλογικής. Αν στις εκλογές δεν υπάρξει ισχυρή κυβέρνηση της ΝΔ τότε αυτά που ζήσαμε με μετακινήσεις βουλευτών της γκαζόζας, με μεταγραφές και βουλευτές βραχυχρόνιας ενοικίασης, τα φαινόμενα κοινοβουλευτικής σήψης και παρακμής θα ωχριούν μπροστά σε αυτά που έχουμε να δούμε. Αν δεν υπάρξει αυτοδύναμη ισχυρή κυβέρνηση ΝΔ, που να αλλάξει τον εκλογικό νόμο και η χώρα μπει στον αστερισμό της απλής αναλογικής, τότε τα χειρότερα για τον τόπο είναι μπροστά.
Γι’ αυτό θέλω να καλέσω την καθεμία και τον καθένα σας να αφήσουμε τις όποιες πικρίες και να συστρατευθούμε όλοι στην κοινή προσπάθεια για την νίκη της παράταξης, για να κάνουμε τη ΝΔ κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό και να αχρηστεύσουμε τη νάρκη της απλής αναλογικής!».
Στην εκδήλωση τιμήθηκαν οι διατελέσαντες πρόεδροι των Τ.Ε. της ΝΔ στα όρια του νυν δήμου Τυρνάβου.