Στο πλευρό του πρεσβυτέρου πλέον π. Μιλτιάδη Θεοχαρούλη βρέθηκε για μία ακόμη φορά η δημοτική αρχή Τυρνάβου, με επικεφαλής τον δήμαρχο Γιάννη Κόκουρα, καθώς παρέστη στην πανηγυρική λειτουργία που τέλεσε, στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Τυρνάβου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ανήμερα της εορτής του Γενεθλίου του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου.     

Λίγες μέρες μετά την χειροτονία του πατρός Μιλτιάδη σε διάκονο, ακολούθησε -σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης- η χειροτονία του σε ιερέα, με τον δήμαρχο κ. Κόκουρα να του εύχεται «να κρατεί πάντοτε ψηλά τη σημαία της πίστεως και της αρετής, για να φωτίζει με το παράδειγμά του τους ανθρώπους που θα καθοδηγεί πνευματικώς, στις λειτουργικές και ποιμαντικές ανάγκες της ενορίας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βρυοτόπου».

Στην χειροτονία του π. Μιλτιάδη, τον δήμαρχο κ. Κόκουρα, συνόδευαν η σύζυγος του Μάρθα, και οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Σακούτσιος, Κατσαρός.  

Στο περιθώριο της χειροτονίας υπήρξε συνομιλία του Γ. Κόκουρα για τοπικά εκκλησιαστικά θέματα με τον σεβαστό Ποιμενάρχη μας κ. Ιερώνυμο.