Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο στον Τύρναβο με ομιλητές τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Δημήτρη Βίτσα και Γιάννη Ραγκούση.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

"Οι ομιλητές ανέπτυξαν θέματα της τρέχουσας πολιτικής κατάστασης και συζήτησαν με τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ της περιοχής για θέματα  κοινωνικής ανάπτυξης, ενίσχυσης των συλλογικών δράσεων και ιδιαίτερα την προώθηση θεμάτων αγροτοδιατροφικού τομέα.

Ο Δημήτρης Βίτσας τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε θέση μάχης και υπερασπίζεται την ελληνική κοινωνία από τις επιθέσεις σε δικαιώματα και κατακτήσεις.

Αναφέρθηκε στο έργο των κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες έβγαλαν τη χώρα από τα μνημόνια με την κοινωνία όρθια, στηρίζοντας ιδιαίτερα τους ασθενέστερους.

Επισήμανε πως η διεύρυνση του κόμματος, με την ένταξη στο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ενεργών πολιτών επιφέρει μία νέα δυναμική, που θα εκφραστεί στο Συνέδριο, για ένα κόμμα στο οποίο έχουν θέση όλοι οι προοδευτικοί, δημοκρατικοί και αριστεροί πολίτες.

Ο Γιάννης Ραγκούσης από την πλευρά του, αναφέρθηκε στο έργο της σημερινής κυβέρνησης υποστηρίζοντας ότι αναβιώνει όλα εκείνα τα κακά που οδήγησαν τη χώρα στη χρεωκοπία, και το χειρότερο είναι ότι τα εφαρμόζει γνωρίζοντας τις συνέπειες για το λαό και τη χώρα.

Η Ν.Δ. αναβιώνει το σκληρό κομματικό κράτος, με ρουσφέτια και επιλογές που διαμορφώνονται από συναλλαγές όπως έγινε στην περίπτωση Πατέρα στο νοσοκομείο Καρδίτσας.

Υπογράμμισε ιδιαίτερα την αποτυχία της κυβέρνησης στο προσφυγικό, στην ασφάλεια των πολιτών και την έξαρση της εγκληματικότητας, ενώ την κατηγόρησε ότι είναι απούσα και παρακολουθεί εκ του μακρόθεν τις διεθνείς εξελίξεις.

Σύντομες παρεμβάσεις έκαναν, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, Βασίλης Κόκκαλης και Άννα Βαγενά, ενώ ακολούθησε διάλογος με τους παρευρισκόμενους.

Ευχαριστούμε για την παρουσία τους όλους τους προαναφερόμενους αλλά και τους δύο πρώην βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, Νίκο Παπαδόπουλου και Δημήτρη Γελαλή, τον Δήμαρχο Αγιάς, Αντώνη Γκουντάρα, την περιφερειακή σύμβουλο, Δέσποινα Αράπκουλε και τους πρώην Δημάρχους Τυρνάβου Παναγιώτη Σαρχώση και Δημήτρη Κουγιώνη, καθώς και όλους όσοι βρέθηκαν στην αίθουσα και συμμετείχαν στη συζήτηση".