Σε αναμονή για δυναμικές κινητοποιήσεις βρίσκεται ο Αγροτικός Σύλλογος Τυρνάβου μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στην απόσταξη για το τσίπουρο και μια σειρά άλλων πραγμάτων που απασχολούν τον αγροτικό πληθυσμό.
Στο θέμα της απόσταξης του τσίπουρου ο Αγροτικός Σύλλογος Τυρνάβου θα περιμένει τις σημερινές επαφές με τους αρμόδιους φορείς και σε περίπτωση που δεν γίνει δεκτό το αίτημα τους, τότε θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις οι οποίες θα αποφασιστούν αύριο σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο Εμαννουήλειο Πνευματικό Κέντρο Τυρνάβου.
Οι αγρότες του Τυρνάβου και συγχρόνως αμβυκούχοι απαιτούν από την κυβέρνηση να παραμείνει  το καθεστώς των διημερων (4 διήμερα) ως έχει για τους αμπελοκαλλιεργητές, μέσω των παραδοσιακών μικρών αμβυκων, επειδή είναι αναφαίρετο δικαίωμα των αμπελουργών να κάνουν μεταποίηση του αγροτικού τους προϊόντος, το οποίο αποτελεί συμπλήρωμα στο πενιχρό τους αγροτικό εισόδημα.
Επίσης το νεοσύστατο Δ. Σ του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου καταδικάζει την πρόσφατη καταδίκη τριών αγροτοσυνδικαλιστών από τα αγροτοδικεία με τέσσερις μήνες φυλάκιση, «η οποία αποτελεί ποινικοποίηση των αγώνων μας από τη σημερινή κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ,ώστε να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα μας».
Παράλληλα καλούν σε κινητοποίηση όλους τους αγρότες Τυρνάβου στο γραφείο του Υφυπουργού  Αγροτικής  Ανάπτυξης  Βασίλη Κόκκαλη  σήμερα  Παρασκευή 19 Οκτωβρίου και ώρα 6:30μ.μ στο γραφείο του στη Λάρισα , «με κύρια αιτήματα να ψηφισθεί το ακατάσχετο 15.000€ στους τραπεζικούς μας λογαριασμούς  και την κατάργηση του φόρου κατανάλωσης στο κρασί,για τα οποία δεσμεύτηκε η κυβέρνηση, δια στόματος του κ. Αποστόλου με αφορμή τις τελευταίες αγροτικές κινητοποιήσεις».
Το νέο Δ.Σ του αγροτικού συλλόγου Τυρνάβου συγκροτήθηκε σε σώμα και αποφάσισε τις εξής αρχαιρεσίες :
Πρόεδρος: Τσικριτσής Αστέριος
Αντιπρόεδρος: Παπράς Μάριος
Γραμματέας: Δαμασιώτης Ιωάννης
Ταμίας: Βασιλείου Λεωνίδας
Μέλη του Δ.Σ : Παπράς Ιωάννης, Μπαντόγιας Νικόλαος, Χαλκιάς Αθανάσιος.

ert.gr