Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Τυρνάβου σε συνεργασία με το Αστυνομικό τμήμα Τυρνάβου πραγματοποίησε ενημερωτικές ομιλίες για την προστασία των ατόμων τρίτης ηλικίας από κλοπές, ληστείες και εξαπατήσεις.
Οι ενημερώσεις με μορφή οδηγιών προφύλαξης πραγματοποιήθηκαν στο ΚΑΠΗ Τυρνάβου, και σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα από τον αστυνομικό υποδιοικητή του Α.Τ. Τυρνάβου κ. Γεώργιο Πατσιαούρα.
Έγινε αναφορά από τον αστυνομικό ότι οι δράστες που εξαπατούν τους πολίτες ενεργούν α)με το πρόσχημα πρόκλησης ατυχήματος ζητώντας χρηματικά ποσά εξαπατώντας τους ανυποψίαστους πολίτες και β)με το πρόσχημα νοσηλείας συγγενή που απαιτούνται χρήματα. Για αυτούς τους λόγους τόνισε στους ηλικιωμένους να προσέχουν καθόσον πάντα στα τροχαία ατυχήματα οι αστυνομικές Αρχές προχωρούν πάντα στις νόμιμες ενέργειες και δεν ζητούν ποτέ χρήματα, καθώς επίσης ότι τα νοσοκομεία ή οι δημόσιες υπηρεσίες δεν στέλνουν ποτέ υπαλλήλους στα σπίτια ή δημόσιους χώρους για να ζητήσουν την καταβολή χρημάτων.
Επίσης μοιράστηκε από την Αστυνομία και έντυπο ενημέρωσης πολιτών με οδηγίες προφύλαξης προς αποφυγή απάτης.
Τα μέλη των ΚΑΠΗ υπέβαλλαν πλήθος ερωτήσεων στον αστυνόμο καθόσον συμβαίνουν πολλές εξαπατήσεις από επιτήδειους εις βάρος των ηλικιωμένων και στην περιοχή μας.