«Η λειτουργία των ΕΛΤΑ στον Αμπελώνα συνεχίζεται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Δεν παρατηρείται αύξηση των συναλλαγών, που θα προκαλούσε φόρτο εργασίας στους υπαλλήλους και πρόβλημα στην εξυπηρέτηση του κόσμου. Οι ουρές που παρατηρούνται έξω από το τοπικό κατάστημα του Αμπελώνα οφείλονται στα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας και στον περιορισμό της παρουσίας ατόμων στο εσωτερικό του καταστήματος. Αν με την πάροδο του χρόνου κριθεί απαραίτητη η ενίσχυση προσωπικού, αυτό θα γίνει».

Αυτά ανέφερε στον δήμαρχο Τυρνάβου Γιάννη Κόκουρα ο Περιφερειακός Διευθυντής ΕΛΤΑ Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας Γρηγόρης Μάκας, ο οποίος επισκέφτηκε το Κατάστημα του Αμπελώνα, προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τον τρόπο λειτουργίας του. Είχε προηγηθεί παρέμβαση του Δημάρχου κ. Κόκουρα στον κ. Μάκα, τον οποίο και ενημέρωσε για τα παράπονα κατοίκων του Αμπελώνα, οι οποίοι περιμένουν για ώρα έξω από το Ταχυδρομείο μέχρι να εξυπηρετηθούν.

Γ. Κόκουρας: Αν χρειαστεί, θα παρέμβουμε εκ νέου 

Μετά τις διαβεβαιώσεις του κ. Μάκα για ενδεχόμενη ενίσχυση των ΕΛΤΑ Αμπελώνα με προσωπικό, ο δήμαρχος Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας δήλωσε: Ελπίζουμε πράγματι η ταλαιπωρία των συνδημοτών μας στο Ταχυδρομείο του Αμπελώνα, να είναι πρόσκαιρη και να οφείλεται στα μέτρα περιορισμού για τον κορονοιό. Από την συνομιλία μου με τον Περιφερειακό Διευθυντή των ΕΛΤΑ κρατώ τη δέσμευση του ότι «πρωταρχικός στόχος της Διεύθυνσης είναι η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς το κοινό» και πως αν χρειαστεί, το υφιστάμενο προσωπικό θα ενισχυθεί. Σαν Δημοτική Αρχή Τυρνάβου θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τη λειτουργία του καταστήματος ΕΛΤΑ Αμπελώνα κι αν χρειαστεί, θα παρέμβουμε εκ νέου.