Πεταμένα αντικείμενα, οικοδομικά υλικά αλλά και νεκρά ζώα εντοπίζονται σε αρδευτικά κανάλια στην περιοχή του Αμπελώνα, ενώ μόλις χθες χρειάστηκε η παρέμβαση της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Λάρισας για την απομάκρυνση δεκάδων νεκρών αμνοεριφίων που είχαν πεταχθεί παράνομα από ασυνείδητο κτηνοτρόφο.
Μπορεί τα νεκρά ζώα να απομακρύνθηκαν χθες, αλλά όπως μαρτυρά και τα όσα κατέγραψε σήμερα ο φακός της «Θ.Τ.» υπάρχουν και άλλα σε διάφορα σημεία, πεταμένα σ- αυτά εδώ και καιρό...
Όπως επισημαίνει πάντως ο Δήμαρχος Τυρνάβου, Παναγιώτης Σαρχώσης, το φαινόμενο είναι και πάλι εκτεταμένο σε διάφορες περιοχές του Δήμου και καλεί τους κτηνοτρόφους να είναι προσεκτικοί. «Δεν εντοπίζεται το συγκεκριμένο πρόβλημα μόνο στην περιοχή του Αμπελώνα, αλλά και σε άλλες, όπως στο Αργυροπούλι. Είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό θέμα. Στα ζώα που εντοπίστηκαν χθες υπήρχαν τα ταμπελάκια στ- αυτιά τους που μαρτυρούσαν τον ιδιοκτήτη τους. Είναι πραγματικά ανόητες αυτές οι ενέργειες, γιατί θα μπορούσαν αυτοί που πετούν τα ζώα να απευθυνθούν στην Περιφέρεια, καθώς υπάρχει συνεργαζόμενη εταιρεία για την καύση των κουφαριών, και προβλέπεται μάλιστα και αποζημίωση για το κάθε ζώο» επισημαίνει ο Δήμαρχος Τυρνάβου.
thessaliatv. (Χρυσόστομος Τρίμμης)