Την κήρυξη του δήμου Τυρνάβου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες για την αποζημίωση των πληγέντων από την πρόσφατη θεομηνία κτηνοτρόφων, αλλά και την κινητοποίηση του ΕΛΓΑ για την ασφαλιστική κάλυψη των αγροτών, ζητά ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΖΙΑ κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Ο κ. Κόκκαλης την Παρασκευή πραγματοποίησε αυτοψία στις πληγείσες περιοχές, συζητώντας με γεωργούς και κτηνοτρόφους για το μέγεθος των ζημιών που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Μετά το πέρας της επίσκεψης στην περιοχή του Τυρνάβου, ο κ. Κόκκαλης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Βρέθηκα στις πληγείσες περιοχές από την πρόσφατη θεομηνία που χτύπησε με ισχυρούς ανέμους και χαλάζι αγρότες και κτηνοτρόφους, στην επαρχία Τυρνάβου.

Πρέπει η πολιτεία να προχωρήσει άμεσα στην κήρυξη του δήμου Τυρνάβου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ώστε να μπορέσουν να προχωρήσουν οι διαδικασίες αποζημίωσης των πληγέντων κτηνοτρόφων.

Αντίστοιχα, ο ΕΛΓΑ οφείλει να σπεύσει τις εκτιμήσεις για να πληρωθούν το συντομότερο οι γεωργοί που σε ορισμένες περιπτώσεις, δυστυχώς είδαν τις καλλιέργειές τους να ξεριζώνονται. Εμείς θα είμαστε δίπλα στους πληγέντες και παράλληλα θα παρακολουθούμε στενά τις διαδικασίες από πλευράς κράτους».