Ένα έργο που συμβάλει αποφασιστικά στην αντιπλημμυρική προστασία του χωριού και της ευρύτερης περιοχής, η διάνοιξη χειμάρρου στα Δελέρια ολοκληρώθηκε προ ημερών, μετά την αποτελεσματική συνεργασία του Δήμου Τυρνάβου και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα στο σχετικό αίτημα.

Η Περιφέρεια υλοποιεί έργο καθαρισμού ρεμάτων στην ΠΕ Λάρισας, συνολικού προυπολογισμού 1 εκατ. ευρώ, ενώ στην περίπτωση των Δελερίων, όπου στο παρελθόν υπήρξαν πλημμυρικά φαινόμενα η εργολαβία περιελάμβανε εργασίες διευθέτησης – καθαρισμού, ενίσχυσης των πρανών καθώς και διαπλάτυνση και εκβάθυνση της υδραυλικής διατομής του ρέματος σε μήκος 600μ..

Το ευχαριστώ του Γ. Κόκουρα

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας, ευχαρίστησε θερμά τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό και τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα του, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η συνεργασία τους θα συνεχίσει να είναι άριστη.

Τόνισε δε πως «στον καθαρισμό του χειμάρρου στα Δελέρια έγινε μια σπουδαία και ουσιαστική δουλειά. Πρόκειται για ένα σπουδαίο έργο, όχι μόνο αντιπλημμυρικής, αλλά και περιβαλλοντικής προστασίας και θωράκισης της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Τυρνάβου Γ. Κόκουρας μαζί με τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Δελερίων Κ. Νούσια, ενώ παρακολουθούν τις εργασίες καθαρισμού του χειμάρρου.