Παρέμβαση στο περιβαλλοντικό ζήτημα που προέκυψε με τα μαυρισμένα νερά του Τιταρήσιου ποταμού και τους αφρούς που βρίσκονται στις όχθες του έκανε ήδη η Περιφέρεια Θεσσαλίας και συγκεκριμένα η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας του τμήματος Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου. 

Συνεργεία της υπηρεσίας βρίσκονται στην περιοχή και κάνουν ελέγχους στο ποτάμι για να διαπιστώσουν πώς προέκυψε το φαινόμενο στα νερά του Τιταρήσιου. 

Από την Περιφέρεια Θεσσαλίας επισημαίνεται σε όλους τους τόνους ότι «οι έρευνες θα συνεχιστούν και όσοι βρομίζουν το ποτάμι και τον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου και μάλιστα με αυστηρότητα».

 Κύκλοι της Περιφέρειας Θεσσαλίας αφήνουν αιχμές και κατά των ντόπιων στις παραποτάμιες περιοχές. 

* Από την πλευρά της όμως η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, επιρρίπτει σοβαρές ευθύνες στις υπη- ρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας «διότι δεν ελέγχουν και αφήνουν ανεξέλεγκτους βιομήχα- νους της περιοχής Ελασσόνας, να ρίχνουν σε τρεχούμενα νερά τα απόβλητα των εργοστασίων τους με σωλήνες, ξεκινώντας από το φράγμα του Αγιονερίου και πιο πάνω.

Κώστας Τσόλας (Ελευθερία)