Ο συναγερμός για τον σεισμό που έπληξε την Θεσσαλία στις αρχές Μαρτίου έληξε, αλλά πολλά από τα προβλήματα που προκάλεσε παραμένουν.

Οι κάτοικοι στο χωριό Δαμάσι έχουν μετεγκατασταθεί προσωρινά σε οικίσκους και τροχόσπιτα, ενώ λαμβάνουν και το επίδομα για τους σεισμόπληκτους.

Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει για όλους.

Ορισμένοι που προέρχονται κυρίως από την Αλβανία και βρίσκονται στην περιοχή σχεδόν επί μια δεκαετία, απασχολούμενοι ως εργάτες γης, αντιμετωπίζουν πρόβλημα στέγασης.

Η παρουσία τους θεωρείται αναγκαία για τους αγρότες, προκειμένου να συνεχίσουν να δουλεύουν στις γεωργικές και κτηνοτροφικές μονάδες.

Τα σχολεία δεν λειτουργούν και οι μαθητές διδάσκονται μέσω τηλεκπαίδευσης, σε συνθήκες ιδιαίτερα δύσκολες, καθώς οι χώροι στέγασης κάποιων οικογενειών δεν προσφέρουν τα αναγκαία μέσα.

Οι οικογένειες αναζητούν κατοικίες για ενοικίαση, αλλά λόγω των ζημιών που υπέστησαν τα οικήματα της περιοχής, δεν υπάρχουν διαθέσιμα για κατοίκηση.

Οι λίγοι που βρίσκονται αίολοι και εξαρτώνται από την φιλανθρωπία των συγχωριανών ζητούν μια πρόνοια για να στεγαστούν σε κάποιους οικίσκους.

Δείτε το βίντεο:

Β. Μητρούσιας (ertnews.gr)