Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε ο δήμος Τυρνάβου κατά αγνώστων για φθορά ξένης ιδιοκτησίας, μετά το νέο περιστατικό εκδήλωσης φωτιάς σε κάδους απορριμμάτων ανακύκλωσης που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στον Αμπελώνα.

Ο προβληματισμός της δημοτικής αρχής είναι έντονος, καθώς το φαινόμενο είναι συχνό, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν η καταστροφή της δημοτικής περιουσίας οφείλεται σε βανδαλισμό ή αμέλεια.

Γιάννης Κόκουρας: Μηδενική ανοχή στους παραβάτες

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας, αφού εκφράζει τη θλίψη του για το φαινόμενο αυτό, ζητά τη συνεργασία και την εγρήγορση των δημοτών του. Δυστυχώς για μία ακόμη φορά εκδηλώνεται φωτιά σε κάδους απορριμμάτων, αυτή τη φορά στον Αμπελώνα.

Απευθύνω έκκληση στους συμπολίτες μου, όταν διαπιστώνουν ή υποψιάζονται φαινόμενα βανδαλισμού να τα καταγγέλλουν αμέσως στην αστυνομία, όπως επίσης να είναι προσεκτικοί στη χρήση των κάδων, ιδιαίτερα όταν εναποθέτουν σε αυτούς στάχτες από τζάκια.

Στην περίπτωση των βανδαλισμών, οι δράστες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι πλέον τα περιθώρια γι΄αυτούς έχουν στενέψει. Η ανοχή της δημοτικής αρχής και κυρίως των δημοτών εξαντλήθηκε.