Πολλοί άνθρωποι αγχώνονται υπερβολικά όταν έχουν προγραμματίσει κάποια νυχτερινή έξοδο, λες και πρόκειται για ένα σπουδαίο γεγονός. Οι σκέψεις που τους βασανίζουν συνεχώς είναι το τι θα φορέσουν, πως θα ετοιμαστούν ψυχολογικά, ακόμη και το τι θα έχουν φάει για μεσημεριανό, έτσι ώστε να μην πεινάσουν πολύ το βράδυ, αλλά ούτε και να μείνουν εντελώς νηστικοί. Το τελευταίο είναι πολύ σημαντικό για όλους όσους έχουν ξεκινήσει αδυνάτισμα με αδυνατιστικά προϊόντα.

Αρκετές έρευνες έχουν δείξει πως οι άνθρωποι τρώνε περισσότερο τις δύο τελευταίες μέρες της εβδομάδας, είτε ακολουθούν κάποιο πρόγραμμα αδυνατίσματος είτε όχι. Ας δούμε μερικές επιλογές για το μεσημεριανό γεύμα του Σαββατοκύριακου σε περίπτωση που ακολουθεί βραδινή έξοδος για δείπνο.

Σε περιπτώσεις όπου είστε καλεσμένοι για φαγητό σε κάποιο φιλικό σπίτι ή έχετε κλείσει τραπέζι σε κάποιο εστιατόριο ή ταβέρνα, υπάρχουν μερικές προτάσεις για το μεσημεριανό πιάτο. Κάτι ελαφρύ όπως μια σαλάτα με λαχανικά, συνοδευόμενη με τυρί ή βραστό αυγό και εναλλακτικά ένα τοστ μαζί με τη σαλάτα.

Λίγες ώρες πριν την έξοδο, καλό θα ήταν να καταναλώσετε κάποιο υγιεινό σνακ ή μερικά φρούτα και ξηρούς καρπούς. Οι επιλογές είναι αρκετές: γιαούρτι, ρυζόγαλο κρέμες και μπάρες δημητριακών μεταξύ άλλων.

Τέλος, προτιμήστε κάτι υγιεινό και στο βραδινό τραπέζι, ειδικά αν το διαιτολόγιο σας δεν περιλαμβάνει κρεατικά και πολλά λίπη. Μια μακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα ή ένα πιάτο με ψάρι και σαλάτα είναι μια χαρά επιλογές. Προσέχετε πάντα τις μερίδες και πιείτε νερό και λίγο κρασί ή μπύρα.