Σε επιστολή της, η διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Γόννων, Αποστολίνα Σαΐτη, αναφέρει: «Με μεγάλη χαρά και βαθιά ευγνωμοσύνη, το σχολείο μας υποδέχτηκε τη δωρεά βιβλίων από το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών ν. Λάρισας – ΠΟΚΕΛ.

Αυτή η γενναιόδωρη προσφορά αναδεικνύει πραγματικά τη δύναμη της συνεργασίας και τη σπουδαιότητα της παιδείας και της αλληλεγγύης στη σχολική κοινότητα, ενώ δείχνει και το δρόμο προς την πνευματική ανάπτυξη και τη φιλαναγνωσία, προσφέροντας στους μαθητές και τις μαθήτριές μας την ευκαιρία να διευρύνουν τους πνευματικούς τους ορίζοντες κι ίσως τους επιτρέψει να βγουν απ’ τα στενά όρια της επαρχίας ταξιδεύοντας μ’ ένα βιβλίο, μέσω της φαντασίας !

Αυτή η πολύτιμη πρωτοβουλία του ΠΟΚΕΛ θα βοηθήσει στη δημιουργία ενός εκπαιδευτικού περιβάλλοντος, που θα ενθαρρύνει την αγάπη για τη γνώση, την ανάπτυξη των λογοτεχνικών και πνευματικών ικανοτήτων και θα συμβάλει θετικά στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των μαθητών/τριών μας.

Θέλουμε να εκφράσουμε την εκτίμησή μας προς τον πολυπράγμονα πρόεδρο του ΠΟΚΕΛ, Αργύρη Γιουρούκη για τον εξαιρετικό του ρόλο σε αυτήν την πρωτοβουλία, αφού ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόσκληση της διευθύντριας, για την υποστήριξη της εκπαιδευτικής μας κοινότητας, με την ενίσχυση της Σχολικής μας Βιβλιοθήκης, καθώς το σχολείο επιδιώκει να επεκτείνει τις γνώσεις και τις εμπειρίες των μαθητών/τριών του, μέσω της ενθάρρυνσης ανάγνωσης βιβλίων.

Κατά την επίσκεψή του τον περίμεναν 2 εκπλήξεις, καθώς συναντήθηκε μετά από πολλά χρόνια με την Αικατερίνη Πούλιου, δασκάλα της Β’ τάξης του σχολείου, με την οποία ήταν συμμαθητές! Μάλιστα οι μαθητές/τριες, στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και με διαθεματική προσέγγιση των μαθημάτων της Γλώσσας και των Μαθηματικών, ζωγράφισαν σε 2 χαρτόνια : “ΠΟΚΕΛ σε ευχαριστούμε” και παρασκεύασαν πίτσα με αγνά υλικά, την οποία και προσέφεραν στον κο Γιουρούκη.»