Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος ενημέρωσης των εξυπηρετούμενων των Κεντρικών ΚΑΠΗ της Λάρισας από το Κέντρο Ημέρας Άνοιας Λάρισας – ΕΠΑΨΥ (ΕΣΠΑ 2014-2020), όπου παρατηρήθηκε μεγάλη ανταπόκριση και ενδιαφέρον από τα άτομα της τρίτης ηλικίας.

Σε συνεργασία με το Δήμο Λαρισαίων και τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής πραγματοποιήθηκαν ομιλίες στους χώρους των Α,Β,Γ,Δ,Ε ΚΑΠΗ και ΚΑΠΗ Γιάννουλης στα πλαίσια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινότητας.

Το περιεχόμενο των ομιλιών αφορούσε την άνοια, τα συμπτώματα της νόσου και τους τρόπους αντιμετώπισης. Επιπλέον, το κοινό είχε τη δυνατότητα να ενημερωθεί για τη λειτουργία και τις παροχές του Κέντρου Ημέρας.

Στο τέλος των ομιλιών υπήρχε ανοιχτός διάλογος με τη διεπιστημονική ομάδα του Κέντρου.

Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στα προβλήματα της μνήμης και τη νόσο Αlzheimer, στους παράγοντες κινδύνου αλλά και στη διαδικασία που ακολουθείται για την ένταξη στα θεραπευτικά προγράμματα του Κέντρου Ημέρας.

Το Κέντρο Ημέρας Άνοιας Λάρισας – ΕΠΑΨΥ ευχαριστεί θερμά το Δήμο Λαρισαίων, την Αντιδημαρχία Κοινωνικής πολιτικής, τους εξυπηρετούμενους και το προσωπικό των ΚΑΠΗ Δήμου Λαρισαίων και ιδιαίτερα τον Αντιδήμαρχο κ. Σωτήριο Βούλγαρη, τον Προϊστάμενο του Τμήματος Υγείας κ. Θεόδωρο Κυρόπουλο και την κα. Εφη Ζιώγα, για τη συμμετοχή και το ενδιαφέρον τους για αυτή την προσπάθεια, που στόχο έχει την επαφή, την ενημέρωση και την πληροφόρησή της τρίτης ηλικίας.