Το Φεστιβάλ Open Nights είναι ένα διακαλλιτεχνικό φεστιβάλ που διοργανώνεται από την ομάδα χοροθεάτρου OFF ART και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων. 

Φέτος σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, φιλοξενείται στο Μουσουλμανικό τέμενος Γενί τζαμί, στο κέντρο της πόλης της Λάρισας (31ης Αυγούστου 2) από τις 8 έως τις 18 Μαρτίου και θα έχει ως θέμα τη ΣΚΙΑ.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ την Κυριακή 11 Μαρτίου στις 21:30 θα παρουσιαστεί η παράσταση Θεάτρου με σκιές και αφήγηση (για ενήλικες): 

"6 σπόροι ροδιού" & "Υπερωκεάνιο" με την Ευγενία Σταυροπούλου (Βιέννη)

Κατασκευές/ Συμβουλές: Στάθης Μαρκόπουλος 

Επίσης, θα γίνει η παρουσίαση του σεμιναρίου «Θέατρο σκιών: από τη σκιά στο φως» που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στο Μύλο του Παππά με τον Στάθη Μαρκόπουλο (κουκλοθέατρο Αγιούσαγια).

Η Ευγενία Σταυροπούλου είναι ηθοποιός, κουκλοπαίχτρια και αφηγήτρια. Σπούδασε θέατρο στη Δραματική Σχολή «Αρχή» της Νέλλης Καρρά. Έχει πάρει μέρος σε παραστάσεις με διάφορα σχήματα στην Ελλάδα και την Αυστρία, όπου κατοικεί και εργάζεται από το 2007 ως κουκλοπαίχτρια στο Figurentheater Lilarum στη Βιέννη, ως ηθοποιός κυρίως με τη θεατρική ομάδα του Fleischerei Projekt Theater Studio και ως ελεύθερη ηθοποιός και αφηγήτρια.