«Ο Σπιθοβολάκης», η νέα παράσταση του Δημοτικού Κουκλοθίασου Τιριτόμπα, περιμένει μικρούς και μεγάλους, για να τους διασκεδάσει με τα καμώματά του, σήμερα  Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στις 6.30 το απόγευμα και την Κυριακή της Αποκριάς 26 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι, στο Κουκλοθέατρο στο Μύλο.
Πρόκειται για το θεατρικό έργο του Χάρη Σακελλαρίου «Ο Σπιθοβολάκης» σε σκηνοθεσία, προσαρμογή και επιμέλεια κειμένου της Μαρίας Παπουτσή και κουκλοθεατρική επιμέλεια της Φωτεινής Καλούδη.
 Ένα παραμύθι με κεντρικό ήρωα, ένα πανέξυπνο και ζωηρό αγόρι που του αρέσει να σκαρώνει φάρσες στους συγχωριανούς του. Κάποτε, οι αγανακτισμένοι γείτονες τον κλειδώνουν σε μια σκοτεινή και σκονισμένη αποθήκη για να ..φοβηθεί. Εκεί, ο Σπιθοβολάκης ανακαλύπτει μια χρυσή κλειδαριά. Το κλειδί, το έχει ο άρχοντας του τόπου, ο ξακουστός Μαραμπάς Καραμπάς. Ο μύθος λέει για κάποιο θησαυρό, αλλά η αλεπού μυστικοσύμβουλος και οι δύο δουλικοί υπηρέτες μπερδεύουν την ιστορία.
Ο φόβος νικάει το μυαλό ή το μυαλό νικάει τη δύναμη; Το μυαλό του Σπιθοβολάκη πάντως, σπίθες βγάζει… και τελικά, όλα σε τάξη τα βάζει!
Ένα παραμύθι που αποκαλύπτει το προσωπείο της εξουσίας με μια… σπίθα! Μπορεί να αποκαρδιώσει λίγο τους αρχοντάδες, αλλά θα χαρίσει στα παιδιά τον πιο πολύτιμο θησαυρό.
Κουκλοθέατρο, παραμύθι, τραγούδι, οκτώ κούκλες και ένα .. χέρι, αφήγηση και μουσική που θα ξυπνήσουν ζεστά συναισθήματα σε μικρούς και μεγάλους.
Παίζουν: Μαρία Βασιλείου, Λήδα Ντούρου, Φωτεινή Καλούδη. Επιμέλεια Φωτισμού-Φωτογραφία: Γιάννης Χατζηαντωνίου.
Γενική είσοδος 3 ευρώ
Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2410 251657. Ηλικίες 3+
Παραστάσεις για σχολεία κάθε μέρα μέχρι το Μάιο, στο Κουκλοθέατρο στο Μύλο.