Το θεατρικό έργο του Χρίστου Κόκκινου «Οι Μάγοι του Χρήματος» θα παρουσιάσει στο κινηματοθέατρο «Βικτώρια» της Λάρισας, στο «Θέατρο Μουσών». 

Η πρεμιέρα του έργου που είναι σε σκηνοθεσία του Χρίστου Κόκκινου, σκηνικά - κοστούμια του Κάρολου Ρωμούση, μουσική του Γιώργου Παπαχριστούδη και χορογραφίες της Αθηνάς Γερανίου, είναι προγραμματισμένη για τις 10 Νοέμβρη και ώρες 12 το μεσημέρι και 5.30 μ.μ.

Τους ρόλους ερμηνεύουν οι:

Βελζεβούλης Παλαβόπουλος (Μάγος): Λευτέρης Λουκαδής

Σκούλικους Μελεντίκους: Χριστόφορος Δίκας

Γιάκομπ Κράκελ (Κοράκι): Κωνσταντίνος Χατζούδης

Τυράνια Βάμπελ (Μάγισσα): Δέσποινα Παπαχριστοπούλου

Νιαουρίτσιο Ντι Νιάουρο: Κατερίνα Γραμματικάκη

Γέρος: Χριστόφορος Δίκας

Δυο λόγια για το έργο

Το περιβάλλον καταστρέφεται. Το οικοσύστημα χάνεται. Τα δάση καίγονται. Χιλιάδες είδη πουλιών, ζώων εξαφανίζονται. Υπεύθυνοι για όλα αυτά; «Οι μάγοι του Χρήματος».

Η απληστία του ανθρώπου για το χρήμα. Ο Παλαβόπουλος και η Μαντάμ Τυράνια, εκπρόσωποι του κακού, που κάποτε έρχεται η στιγμή που θα γίνει ο απολογισμός των πράξεων τους. Δεν είναι και τόσο συνεπείς με τις υποχρεώσεις τους απέναντι στον άρχοντα του απώτατου σκότους, που υπηρετούν με τόση αφοσίωση.

Δεν έχουν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις με όσα έχουν υποσχεθεί στις δυνάμεις του κακού. Δεν έχουν μολύνει αρκετά τον πλανήτη Γη. Τους δίνεται λοιπόν η προθεσμία μέχρι τα μεσάνυχτα της πρωτοχρονιάς, για να καταστρέψουν, να εξαλείψουν μια για πάντα τη ζωή, να κάψουν τα δάση, να μολύνουν ποτάμια, να οργανώσουν πολέμους, να σκοτώσουν αμάχους, παιδιά.

Με λίγα λόγια να καταστρέψουν τη Γη. Διαφορετικά αν δεν τα καταφέρουν θα εξαφανιστούν, θα γίνουν σκόνη. Ένας αρχαίος πάπυρος όμως, τους παρέχει ανέλπιστα τη λύση στο μεγάλο πρόβλημα τους. Τους δίνει μια συνταγή. Η Γη κινδυνεύει και εμείς, οι άνθρωποι αδιαφορούμε. Μπορεί όμως το ζωικό βασίλειο να δώσει να λύση; Μπορεί; Για να δούμε!

902.gr