Το έργο του Άγγλου συγγραφέα Ντένις Κέλλυ"Ορφανά" βραβείο Εδιμβούργου 2009) παρουσιάζει η θεατρική ομάδα "Raindogs" την Παρασκευή 17, το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Νοεμβρίου στις 21:00 στο θέατρο ΟΥΗΛ, υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων.
Η θεατρική ομάδα "Raindogs" δημιουργήθηκε απο Λαρισαίους και Θεσσαλονικείς, απόφοιτους του τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών Α.Π.Θ (Υποκριτικής, Σκηνοθεσίας, Σκηνογραφίας). Στη συνέχεια πήρε μέρος σε καλλιτεχνικό φεστιβάλ στο θέατρο Ελπίδας στην Αθήνα (Hope Festival,Σεπτέμβριος 2017) και κατέκτησε την 1η θέση.
Λίγα λόγια για το έργο: "Ορφανά"
Σε μια περιθωριοποιημένη συνοικία μιας μεγαλούπολης, η Έλεν και ο Ντάνι ζουν μια ήσυχη ζωή, παρά τις αντιξοότητες που υπάρχουν έξω από την πόρτα του σπιτιού τους. 
Ωστόσο, όταν ο Λίαμ, ο μικρότερος αδελφός της Έλεν θα εισβάλει ένα βράδυ στο σπίτι τους βουτηγμένος στο αίμα ενός ανθρώπου, η πραγματικότητα θα τους καλέσει να δείξουν τον αληθινό τους εαυτό.
Το ισόβιο καθήκον της Έλεν να προστατεύει τους οικείους της και οι ευθύνες που καλείται ξαφνικά να αναλάβει ο Ντάνι, συνιστούν ένα απολύτως σύγχρονο ψυχολογικό θρίλερ με χαρακτήρες που δοκιμάζουν και ξεπερνούν τα όριά τους, παραδεχόμενοι την εγκατάλειψή τους στην τύχη τους..
|Σκηνοθετικό σημείωμα|
Μήπως είμαστε όλοι ορφανά; Όσο πιο ανελέητοι είμαστε με τον άλλον "έξω μας", είμαστε εξίσου σκληροί με τον άγνωστο "μέσα μας". Λέμε: τα έχω βρει με τον εαυτό μου. Με ποιόν εαυτό μου όμως; Ποιος είμαι; Είμαι ο ίδιος όταν πονάω, όταν είμαι κουρασμένος, ξεκούραστος,φοβισμένος, ερωτευμένος; Είμαι αληθινά ο ίδιος άνθρωπος; Πόσοι λέμε "όταν θυμώνω γίνομαι άλλος άνθρωπος";
Ακόμα κι όταν είμαι ήρεμος κάποια επιθυμία κυριαρχεί μέσα μου.
Πώς λοιπόν μπορούμε να αποκλείσουμε την πιθανότητα να ζει μέσα μας ένας μικρός Fuhrer;
Ένας ορθολογιστής μπορεί να δικαιολογήσει κάθε είδους βρωμιά, ένας φιλήσυχος ανθρωπάκος που απλά θέλει την ησυχία του και καταπίνει τέσσερα κυβικά οργής τη μέρα. Μήπως τελικά αποτελούμαστε από τους άλλους; Γι αυτό,η σκληρότητα επιστρέφει ακέραια πίσω,μέσα μας,ο κυνισμός,η βία. Γιατί όταν χτυπάμε το φασίστα έξω μας χτυπάμε και το φασίστα μέσα μας- κι αυτό πονάει.
Γι αυτό είναι άλλο το "θάνατος στους φασίστες",με το "θάνατος στο φασισμό".
Η ποιότητα ενός ανθρώπου και μιας δημοκρατίας φαίνεται από το πώς αντιμετωπίζουν τον εχθρό τους. Η ποιότητα μιας κοινωνίας φαίνεται από το πώς αντιμετωπίζει τις εξαιρέσεις της.
Οι πόλεμοι θα σταματήσουν όταν σταματήσει ο πόλεμος μέσα μας.Αυτό δε θα γίνει ατομικά.Είναι θέμα βαθιά κοινωνικό.Είναι θέμα σχέσεων και η σχέση είναι άθλημα, αγώνας. Γι αυτό κάνουμε θέατρο. Αλλιώς θα παίζαμε στα σπίτια μας,ο καθένας για τον εαυτό του. Και δε θα είχαμε άγχος αν έχουμε κόσμο ή όχι.
"Και είμαι περιστέρι,φίδι και γουρούνι" Φ.Νίτσε
Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Κώστας Conie Ισαακίδης
Παίζουν: Βαλουγεώργη Άννυ, Κριτσάκης Θανάσης, Τόλιας Παναγιώτης
Σκηνογραφία-Ενδυματολογία: Δώρα Γκουνιαρούδη
Βοηθός σκηνοθέτη: Βαλένα Παπαδοπούλου
Παραστάσεις
Παρασκευή 17 Νοεμβρίου
Σάββατο 18 Νοεμβρίου
Κυριακή 19 Νοεμβρίου
στις 21:00.
Τιμές εισιτηρίων
8.00 ευρώ (κανονικό)
5.00 ευρώ (φοιτητικό, ανέργων, μαθητικό)
τηλ. κρατήσεων: 6994082709