Διήμερο φεστιβάλ αφιερωμένο στο Θέατρο και τον κινηματογράφο διοργανώνει ο Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών Θεσσαλίας την Τετάρτη και Πέμπτη  17 και 18 Απριλίου 2019 .
Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων εκδηλώσεις ,συζητήσεις, αφιερώματα και παραστάσεις, που θα δώσουν την ευκαιρία, στα μέλη και τους φίλους του Συνδέσμου, να ταξιδέψουν στον μαγικό κόσμο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της μουσικής 
Το Φεστιβάλ με τίτλο «Μέρες Θεάτρου και Κινηματογράφου» θα διεξαχθεί στο Αμφιθέατρο του του κέντρου αποκατάστασης ANIMUS και περιλαμβάνει,.
Η πρώτη μέρα, που ξεκινά με κινηματογράφο, είναι αφιερωμένη σε δυο μεγάλους Έλληνες, διάσημους στο εξωτερικό, αλλά παραγνωρισμένους και σχεδόν άγνωστους στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα στον  πρόωρα χαμένο Βασίλη Πολυδούρη, συνθέτη παγκόσμιας ακτινοβολίας που έχει γράψει μουσική για πάνω από σαράντα ξένες ταινίες, όπως, «Κόναν ο βάρβαρος», «Γαλάζια λίμνη», «Ρόμποκοπ» κλπ) και τον  Τζων Κασσαβέτη, διάσημο σκηνοθέτη και ηθοποιό του Χόλυγουντ , που έζησε τα παιδικά του χρόνια στη Λάρισα.
Η αυλαία της πρώτης μέρας θα κλείσει, με συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου Λάρισας, με μουσική μεγάλων ταινιών του παγκόσμιου κινηματογράφου.
Η δεύτερη μέρα, είναι αφιερωμένη στο Θέατρο και ξεκινά με  τοποθετήσεις πρωταγωνιστών και ανθρώπων του θεάτρου, σε συζήτηση με θέμα "Μέρες Θεάτρου".
Το φεστιβάλ θα κλείσει με την Μουσικοθεατρική παράσταση "Άδεια Ποδηλάτου", που παίχθηκε εδώ και είκοσι χρόνια με εξαιρετική επιτυχία, σε πάνω σαράντα πόλεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ένα ταξίδι αναμνήσεων, μέσα από κειμήλια, σπαράγματα οικογενειακών επιστολών, τραγούδια και σκόρπια θραύσματα της ζωής ανωνύμων συμπατριωτών μας, της πρώτης μεταπολεμικής εικοσαετίας. Η πείνα, ο εμφύλιος, η μετανάστευση, ο έρωτας, τα ξέφρενα γλέντια, ο αποχωρισμός, ζωντανεύουν μέσα από αυθεντικές αφηγήσεις απλών ανθρώπων, που αν και δεν γράφτηκαν στην ιστορία, έγραψαν οι ίδιοι την ιστορία της Νεώτερης Ελλάδας. Πρωταγωνιστεί η σπουδαία θεατρική ηθοποιός Κερασία Σαμαρά.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη, για όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ. Το πλήρες πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.