Το 2ο Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου Λάρισας συνεχίζεται και το Σαββατοκύριακο στο Μύλο του Παππά!

Μη χάσετε την ευκαιρία να δείτε παραστάσεις από μερικούς από τους καλύτερους κουκλοθίασους της χώρας, να βρεθείτε μέσα σε μία σαπουνόφουσκα, να φτιάξετε τη δική σας κούκλα.

Να θυμηθείτε και να συγκινηθείτε στην έκθεση που είναι αφιερωμένη στους δημιουργούς του δικού μας κουκλοθίασου, του Δημοτικού Κουκλοθίασου Τιριτόμπα, Κώστα Χατζηανδρέου και Σοφία Φουτζοπούλου.

Σάββατο 28 Μαΐου

ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟ ΜΥΛΟ

Ώρα 12.00-13.00 

«Οι γείτονες» 

Ο κουκλοθίασος «Νίστα» παρουσιάζει μια παράσταση για μικρά και μεγάλα παιδιά, με τίτλο “Οι γείτονες”.

H oμαλή συνύπαρξη των γειτόνων ήταν ανέκαθεν δύσκολη υπόθεση. Εδώ παρακολουθούμε την ιστορία δύο γειτόνων ορκισμένων εχθρών. Του Παντελή και του Κότα. Σύμμαχοί τους στη διαμάχη τα πιστά σκυλιά τους. Οι άγρυπνοι φύλακες των σπιτιών τους. Ο έρωτας έρχεται να ανατρέψει την κατάσταση και τις σχέσεις των δύο άσπονδων εχθρών. Η Λούση και ο Ταρζάν (τα δύο σκυλιά), σαν Ρωμαίος και Ιουλιέτα, θα οδηγήσουν τον Κότα και τον Παντελή στη συμφιλίωση, μέσα από μια σειρά αστείων και απροσδόκητων γεγονότων.

Εισιτήριο 3 ευρώ

ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΟΥΚΛΑΣ

Ώρα 12.00-14.00

«Φαντάσου…»

Φαντάσου λέει να ζούσες στα παγωμένα ιγκλού του Βόρειου Πόλου. Να περπατούσες στην καυτή άμμο της Αφρικής. Φαντάσου να γινόσουν για λίγο Κινέζος και να τρως ρύζι με ξυλάκια ή να ήσουν Ινδιάνος και να φορούσες στο κεφάλι πολύχρωμα φτερά. Φαντάσου να βρισκόσουν στις ζούγκλες του Αμαζονίου ή σε απέραντα λιβάδια με μαργαρίτες. Φαντάσου το γύρο του κόσμου σε μία ώρα. 

Τι; Δεν γίνεται; Έλα και θα δεις. Ή μάλλον όχι, δεν θα δεις... Θα παίξεις, θα κουνηθείς, θα φανταστείς, θα χορέψεις και θα κάνεις και κατασκευή στο τέλος! Για φαντάσου...

Θεατρικό παιχνίδι με κούκλες και ζωγραφική από το εργαστήρι δημιουργικής έκφρασης ΝΗΜΑ.

Είσοδος Ελεύθερη

ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟ ΜΥΛΟ

Ώρα 19.00-20.00 

«Ο γύρος της μπουγάδας σε 30 λεπτά»

Δυο περιπλανώμενες τσιγγάνες απλώνουν την μπουγάδα τους σ ενα σκοινί. Μια κάμπια που βρέθηκε μπλεγμένη στο μαντήλι της μιας, ξεκινάει το δικό της ταξίδι στον μικρό κόσμο των απλωμένων ρούχων,ψάχνοντας να βρει μια φωλιά.

Ποιος μένει μέσα στις τσέπες της φούστας; Ποιος κατοικεί στο κοριτσίστικο φορεματάκι; Κατά το ρούχο και ο κάτοικος! 

Ένα μικρό ταξίδι για παιδάκια και μεγάλους!

Εισιτήριο 3 ευρώ

“Θα έρθει κάνας άνθρωπος σήμερα;” 

Κουκλοθέατρο για ενήλικες

Ώρα 21.30-10.30 

Ένα έργο των Η. Τριανταφύλλου, Κ. Μπασδάνη και Σ. Παππά της ομάδας Antrala Puppet Theater που περιλαμβάνει ίντριγκες, δολοπλοκίες, φόνους και ένα μάλλον… βολικό happy end, που συνθέτουν ένα υπερθέαμα χωρίς προηγούμενο.

Σε ένα κουκλοθέατρο στα πρόθυρα του λουκέτου κι έναν ιδιοκτήτη στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, οι κούκλες-εργαζόμενοι αποφασίζουν να πάρουν την τύχη στα χέρια τους.

Οι τέσσερις πρωταγωνιστές κάνουν κατάληψη στο κουκλοθέατρο, διοργανώνουν δράσεις, πορείες, συναυλίες με απρόοπτα και γενικότερη αναστάτωση, μέχρι που αναγκάζουν τα κόμματα της βουλής και τους θεσμούς να πάρουν θέση στο τεράστιο πρόβλημά τους.

Οι κούκλες αποφασίζουν τελικά να ανεβάσουν μία παράσταση μόνες τους, όμως μία από αυτές περισσεύει! Όντας σε δύσκολη θέση «ρίχνουν το μπαλάκι» στο… κοινό, το οποίο καλείται να βγάλει τα κάστανα απ' τη φωτιά και να αποφασίσει ποια κούκλα θα κάτσει στο σπίτι της (κουκλόσπιτο;) και ποιες θα παραμείνουν για να αλλάξουν την ιστορία του κουκλοθέατρου.

Eίσοδος Ελεύθερη

Η χαρά σας στο καπέλο.

ΠΡΟΑΥΛΙΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ώρα 20.00-21.30 

«La Petite Marguerite»

Πρόκειται για μια διαδραστική performance σαπουνόφουσκας, ένα θεαματικό show με τεράστιες σαπουνόφουσκες που ζωντανεύει και ενεργοποιεί το παραμυθιακό, τη φαντασία, το όνειρο.

Ένα διαδραστικό παιχνίδι που εξελίσσεται καθόλη τη διάρκεια του show ανάμεσα σε κοινό και ερμηνεύτρια και σκορπά άπειρη μαγεία, χαμόγελα και φυσικά εκατομμύρια σαπουνόφουσκες!

Διάρκεια: 60 - 90 λεπτά

Ηλικίες: 0-120 χρονών

Eίσοδος Ελέυθερη

Κυριακή 29 Μαΐου

ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟ ΜΥΛΟ

Ώρα 12.00-13.00

«Εμείς θα κάνουμε το γύρο του κόσμου»

Παραμύθι με κούκλες της Ιωάννας Μαμακούκα.

Πρόκειται για μια παράσταση μαριονέτας όπου ντεκόρ είναι το σώμα της κουκλοπαίκτριας και πρόσωπα τα ίδια της τα χέρια.

Φτάνει μια πολυταξιδεμένη παραμυθού κουβαλώντας τη βαλίτσα της, η οποία στη διάρκεια της παράστασης γίνεται σπίτι, γίνεται ντουλάπα, ενώ η κάπα της μεταμορφώνεται σε δάσος νυχτερινό, τα μπράτσα, τα χέρια και τα δάχτυλά της μεταλλάσσονται σε ήρωες παραμυθιού..

Η αποστολή της: να διηγηθεί στον Κοντορεβυθούλη την ιστορία του, που μπορεί να μη μοιάζει με εκείνη που ξέρουμε. Η παραμυθού -με τη βοήθεια των παιδιών, στα οποία μοιράζονται μουσικά όργανα- παρουσιάζει το νυχτωμένο δάσος όπου χάνεται ο Κοντορεβυθούλης. Κι εκείνος με τη σειρά του, γίνεται πρωταγωνιστής αυτής της παράστασης, βγαίνοντας μέσα από το μανίκι της κάπας της. Όμως τα χαλίκια τα έχει καταπιεί ένα περίεργο πουλί - η Ναντού, πουλί φτιαγμένο μέσα από μια σειρά μαγικών μεταμορφώσεων των ρούχων που κρέμονται μέσα σε μια ντουλάπα, που προηγουμένως ήταν σπίτι και πριν από αυτό ήταν βαλίτσα...

Διάρκεια Παράστασης: 45΄

Για όλες τις ηλικίες

Εισιτήριο 3 ευρώ

ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟ ΜΥΛΟ

Ώρα19.00-20.00

“Ένα τρελό. τρελό... Σόου”

Μία μουσική παράσταση από την ομάδα ΤΙΚ ΝΙΚ, με τραγούδια κάθε ρεπερτορίου, με μάγο και πολλά ευτράπελα. Οι κούκλες τύπου μάπετ “τραγουδούν “ τα γνωστά ποπ, λαϊκά, ροκ και τζαζ τραγούδια, και ο “γνωστός” Μάγος από την Ινδία βάζει την τελευταία μαγική νότα στην παράσταση.

Για όλες τις ηλικίες

Εισιτήριο 3 ευρώ

ΠΡΟΑΥΛΙΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ώρα 21.00-22.00

Αστεία παράσταση δρόμου με κούκλες τύπου μάπετ από την Οφέλια Αγκμαλιάν.

Η χαρά σας στο καπέλο.

Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες στο γνωστό κουκλοτηλέφωνο 2410 251657.